La dezvelirea bustului lui Iancu Flondor pe Aleea Unioniștilor din Alba Iulia participanții au scandat: Trăiască, trăiască, Bucovina, Ardealul și Țara Românească!


Intră acum și în grupul de

Un număr mare de persoane a participat, vineri, la prânz, la Alba Iulia, la dezvelirea bustului lui Iancu Flondor pe Aleea Unioniștilor și au scandat:  Trăiască, trăiască, Bucovina, Ardealul și Țara Românească!

La dezvelierea bustului unionistului Iancu Flondor au fost prezenți președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și primarul de Alba Iulia, Mircea Hava, dar și deputatul PNL Angelica Fădor, liderul liberal Vasile Blaga,precum și alte oficialități locale și județene.

Manifestarea a început cu sunetul buciumelor Bucovinei, fiind urmată de intonarea imnului de stat al României.

Președintele Gheorghe Flutur a spus că la Alba Iulia a fost adus „Iancu al nostru”, făcând referire la Iancu Flondor, care este un simbol al unor evenimente care au dus la făurirea României Mari.

Primarul Ion Lungu a evocat personalitatea lui Iancu Flondor și a subliniat rolul acestuia în actul unirii Bucovinei cu Țara.

Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și primarul de Alba Iulia, Mircea Hava, au mulțumit autorităților sucevene pentru că au donat acest bust municipiului Alba Iulia care va completa „în mod firesc” aleea cu busturi ale unioniștilor.

Președintele Gheorghe Flutur și primarul Ion Lungu au depus apoi la bustul lui Iancu Flondor o jerbă de flori care a fost încadrată de doi soldați în uniforme din Bucovina de acum 100 de ani, iar autoritățile din Alba au depus o jerbă de flori care era încadrată de doi soldați în uniforme de epocă din Regat.

Aleea Unioniștilor a devenit neîncăpătoare, iar cele câteva sute de participanți, între care și bucovineni, au fost cuprinși de emoția momentului și au scandat: Trăiască, trăiască, Bucovina, Ardealul și Țara Românească!

Reprezentanți ai CJ Suceava au distribuit persoanelor prezente revista despre viața lui Iancu Flondor și rolul său în viața politică a Bucovinei și în realizarea unirii Bucovinei cu România, dar și steaguri tricolore sau cu centenarul unirii Bucovinei cu Țara, insigne și cocarde.(T.B.)


Intră acum și în grupul de