Salvamont Vatra Dornei va păstra un minut de reculegere, de 1 Decembrie, la ora 12:50, la un an de la declanșarea avalanșei fatale pentru salvatorii montani Nathy Josse și Sorin Liviu Pandelea


Intră acum și în grupul de

Salvamont Vatra Dornei va păstra, sâmbătă, la ora 12.50, un minut de reculegere în memoria colegilor salvatori montani care au dispărut în urma unei avalanșe, în munții Călimani, anul trecut, de 1 Decembrie când încercau să arboreze steagul național în cadrul unei acțiuni umanitare.

Reamintim că în data de 1 decembrie 2017 trei persoane care participau la o acțiune umanitară de ridicare a unui steag tricolor în masivul Călimani au fost surprinse de o avalanșă, iar două, Nathy Josse și Sorin Liviu Pandelea, au murit.

Potrivit unui anunț al Salvamont Vatra Dornei, sâmbătă, 1 Decembrie, de Ziua Națională, salvamontiștii vor arbora, dimineața, drapelul României pe vârfurile Pietrosul Călimani, Pietrosul Bistriței, Omu – Suhard.

La ora 12:00 se vor reuni patrulele salvamont la Vatra Dornei la mormintele colegilor dispăruți în avalanșa din 1 dec 2017, iar la 12:50- MINUTUL DECLANȘĂRII AVALANȘEI – se va păstra un minut de reculegere în memoria colegilor dispăruți.

La ora 13:00 patrulele salvamont vor participa la ceremonialul de depunere de jerbe de flori la Monumentul Eroilor.

În cursul zilei de duminică, 2 decembrie, se vor desfășura acțiuni împreună cu turiștii.

Astfel, se va derula acțiunea „FII ALĂTURI DE PATRULA SALVAMONT VATRA DORNEI” la arborarea drapelului României pe cel de al patrulea vârf din Țara Dornelor : vf Giumalău – 1857 m.

Adunarea participanților la sediul Salvamont va fi la ora 7:00 urmând ca la ora 7:30  să se facă plecarea spre Giumalău pe traseul: sat Rusca – pârâul Rusca – cabana Giumalău – vf Giumalău.

Salvamont Vatra Dornei menționează că este obligatoriu echipament de iarnă pentru turiștii care doresc să participe.(N.B.)


Intră acum și în grupul de