Animale salvate dintr-un incendiu, la o gospodărie din Mălini


Intră acum și în grupul de

Un cal și două vaci au fost salvate de pompieri din flăcările care au izbucnit marți după-amiază la o gospodărie din comuna suceveană Mălini. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiul izbucnit la gospodăria numitului Neculai N., din localitatea Pâraie, comuna Mălini., a fost anunțat la numărul unic de urgență 112, la ora 17.09, Detașamentul de Pompieri Fălticeni împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Mălini intervenind cu trei autospeciale pentru a stinge focul.

La sosirea gărzii de intervenție ardeau mocnit furajele depozitate în podul șurii, existând pericolul de propagare la întreaga construcție.  Pompierii au scos 3 animale mari (un cal și două vaci) din adăpostul de animale și au evacuat fânul, identificând focarul și trecând la localizarea și lichidarea incendiului. Au ars aproximativ 1 mp din tavan și circa 200 kg de fân. S-au degradat aproximativ 500 kg fân.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de echipamentul electric de iluminat neizolat corespunzător față de materialele combustibile. Pompierii au salvat trei animale (un cal și două vaci), adăpostul de animale și circa 5 tone de fân, în valoare de cca 10.600 RON.

Incendiul a fost lichidat la ora 18.30, pagubele înregistrate fiind de cca 100 de RON. Nu au existat victime omenești.
 


Intră acum și în grupul de