Elena Udrea vrea ca turismul să devină un contributor la bugetul național


Intră acum și în grupul de

Ministrul Turismului, democrat-liberala Elena Udrea, s-a aflat joi la Gura Humorului și a declarat în deschiderea Seminarului Național de Turism că dorește ca turismul să devină un contributor la buget și un creator de locuri de muncă. „Să facem turismul un contributor la bugetul național, un creator de locuri de muncă”, a spus Udrea. Ea a arătat că înființarea MT corespunde dorințelor și așteptărilor celor implicați în turism și că dorește ca România să fie o destinație atât pentru turism intern cât și pentru turiștii străini. Ministrul Turismului a precizat că, în trecut, ponderea turiștilor străini în turismul din România reprezenta o treime și că își propune să atingă această țintă.

Udrea a ținut să sublinieze că a dorit ca prima ieșire în calitate de ministru în țară să fie în Bucovina, zonă care are un potențial turistic important și corespunde priorităților MT.

Ea explicat că situația actuală din turism a fost determinată de lipsa de implicare a statului în acest domeniu, arătând că interesul politicienilor pentru acest domeniu a fost atât timp cât au existat privatizări în turism, după care a dispărut. „Avem o infrastructură turistică nemodernizată, investițiile private s-au făcut în perioade lungi, cu resurse puține și fără o strategie de turism”, a spus Elena Udrea.

Ea a mai arătat că turismul este, în prezent, comentat „superficial, cu referiri la cea care stă în fruntea ministerului”, considerând că această abordare nu este corectă. Udrea a lansat încă odată apelul ca românii să încerce, în acest an de criză, să petreacă o parte din vacanțe în țară, în spirit de solidaritate cu operatorii turistici locali.

Ministrul Turismului a anunțat că în Suceava se va înființa un birou regional de turism, subliniind că Bucovina este o destinație pentru turismul ecumenic, turismul de sănătate și turismul cultural. „Atenția noastră pentru Bucovina va fi înzecită”, a mai spus Udrea, apreciind că având sprijinul autorităților județene și locale sucevene va duce Bucovina în opinia publică acolo unde îi este locul.


Intră acum și în grupul de