Elena Udrea: „Turismul nu se poate face fără infrastructură”


Intră acum și în grupul de

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a apreciat, joi, la Gura Humorului, că turismul nu se poate face fără infrastructură de transport, arătând că programele turistice vor fi armonizate cu cele ale Ministerului Transporturilor. Elena Udrea a declarat că turism se poate practica și în actualele condiții a infrastructurii de transport, dar că pentru dezvoltarea acestui sector este necesar să fie îmbunătățită și infrastructura de transport.  Ea a ținut să precizeze că dificultățile majore ale turismului românesc nu țin de Ministerul Turismului.

„Turismul nu se poate face fără infrastructură”, a spus ministrul Turismului. Ea a mai menționat că proiectele de modernizare ale infrastructurii de transport vor fi armonizate cu proiectele turistice, arătând că vor fi modernizate aeroporturi și vor fi construite mai multe tronsoane de autostradă. „Acolo unde va ajunge o autostradă vom veni cu programe turistice”, a explicat Udrea.

Ea a subliniat că Ministerul Turismului a fost înființat ca să reușească prin parteneriate, nu numai cu cei care au activitate în domeniul turismului ci și cu celelalte ministere, enumerând printre acestea Ministerul Transporturilor, Sănătății, Muncii, Educației,  Agriculturii și Dezvoltării Rurale. „Să reușim să ne punem la aceeași masă și, printr-o strategie integrată, să găsim soluții la probleme care nu țin de Ministerul Turismului, dar care pot fi abordate integrat prin inițiativa Ministerului Turismului”, a mai adăugat Elena Udrea.

 


Intră acum și în grupul de