Ministrul Culturii cere autorităților sucevene să sprijine păstrarea patrimoniului din Bucovina


Intră acum și în grupul de

Aflat joi la Gura Humorului, unde a participat la Seminarul Național de Turism, ministrul Culturii, Toader Paleologu, a declarat că apărarea patrimoniului va aduce mai mult pe termen lung și a solicitat autorităților sucevene să sprijine acțiunile ministerului în vederea păstrării patrimoniului important din Bucovina. „Vă rog să acționăm împreună. Să arătăm că apărând patrimoniul aducem bani”, a spus Paleologu, care a arătat că, de fapt, cultura aduce foarte mulți bani la buget în comparație cu cât primește. Totodată, el a ținut să precizeze că primele două ieșiri în teritoriu de la preluarea mandatului le-a făcut în Bucovina, care după opinia sa este „o zonă extraordinară”.

Paleologu a subliniat că imediat după Anul Nou a fost în Bucovina și a constatat că în zona Sucevița, nimic nu era urât, nu era nimic discordant. Pe de altă parte, ministrul Culturii a arătat că în ultima perioadă sunt „prea multe devastări”, vorbind de „urâciunea pustiirii”, când a constatat că un bloc de beton este construit lângă Turnul Lăpușneanu din municipiul Suceava, totodată fiind nemulțumit și că în zona centrală a municipiului reședință de județ, Curtea Domnească a devenit o groapă de gunoi.

„Nu vă lăsați corupți de tentațiile lumii de azi. Câștigi mult pe termen lung dacă păstrezi patrimoniul”, a spus ministrul Culturii, arătând că experiența altor orașe europene dovedește că se pot face bani din investiții în păstrarea patrimoniului.


Intră acum și în grupul de