Președintele Gheorghe Flutur a semnat contractul pentru modernizarea terminalului de pasageri al Aeroportului Suceava. Se va construi un nou terminal pentru curse externe, iar cel pentru cursele interne va fi extins. Flutur: Investiția va genera un interes imediat din partea altor companii aeriene de a opera și alte destinații decât cele existente


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, marți, contractul de proiectare și execuție a noului terminal de pasageri al Aeroportului Internațional Suceava care va permite creșterea la circa 560.000 de pasageri procesați anual pe acest aeroport cu maxim 340 de pasageri pe oră.

Astfel, se vor realiza lucrări de extindere în partea de nord a clădirii existente ce va avea două zone, de plecări și sosiri pentru curse externe ce va procesa 170 de pasageri pe oră.

Actualul terminal va fi extins în partea de est va procesa cursele interne și va procesa 86 de pasageri pe oră.

„Pentru terminalul de sosiri curse externe, respectiv sala de recuperare bagaje, pe terenul adiacent clădirii, latura de nord a acesteia, se va realiza un drum de legătură între platforma de îmbarcare-debarcare aeronave și clădirea proiectată pentru a permite transportul bagajelor de la aeronave către sala de recuperare bagaje de cală”, a explicat Gheorghe Flutur.

Tototdată, existența terminalului va elimina riscurile de încălcare a condițiilor de securitate generate de existența unui flux comun, extern-intern la sosiri.

Mai mult, se va elimina disconfortul actual generat pasagerilor atât la plecări, cât și la sosiri.

Președintele Consiliului Județean Suceava arată că extinderea terminalului pentru curse interne va da posibilitatea pasagerilor să călătorească spre București și alte orașe ale țării cu costuri mai mici pentru că se vor putea utiliza aeronave de tip C cu capacitate de circa 160 de pasageri.

Actualul terminal provizoriu

„Prin realizarea investiției Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava va fi certificat ca aeroport civil internațional și își va putea schimba titulatura în Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava generând un interes imediat din partea altor companii aeriene de a opera și alte destinații decât cele existente”, precizează președintele Gheorghe Flutur.

Valoarea contractului este de 12,6 milioane de lei fără TVA, iar durata de realizare este de 15 luni, din care trei de proiectare și 12 de execuție.

Lucările și proiectarea vor fi realizate de asocierea formată din Societatea de Construcții Napoca SA, UTI Grup SA, Geo Arc SRL și Aero Project SRL.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de