Dezvoltarea turismului ecumenic în Bucovina, una din prioritățile administrației județene sucevene


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat, joi, celor doi miniștri prezenți la Seminarul Național de Turism organizat la Gura Humorului, respectiv ministrul Turismului, Elena Udrea și ministrul Culturii, Toader Paleologu, prioritățile administrației județene în dezvoltarea turismului în Bucovina, atrăgând atenția asupra turismului ecumenic și turismului cultural.

Flutur a spus că Bucovina este o destinație turistică importantă unde se poate practica întreaga gamă de turism, balnear, cultural, montan, rural, de afaceri sau de recreere și odihnă sau agrement. El a arătat că în județ sunt 415 unități de cazare clasificate, cu 12.000 de locuri și că există numeroase obiective turistice de vizitat, printre care 517 obiective culturale sau 22 de rezervații naturale, dar există și importante manifestări importante, cum ar fi Festivalul Internațional Întâlniri Bucovinene de la Câmpulung Moldovenesc sau , Festivalul Național al Ouălor Încondeiate sau Festivalul Păstrăvului, unic în Europa, care se desfășoară la Ciocănești.

Șeful deliberativului județean a anunțat că autoritățile sucevene sunt preocupate să reabiliteze infrastructura rutieră care să permită realizarea unui turism integrat, exemplificând cu proiectul Gura Humorului, oraș al mănăstirilor, acesta urmând să fie locul de plecare spre principalele mănăstiri-monument istoric din Bucovina. El a mai arătat că împreună cu autoritățile austriece se va realiza, ca o componentă a turismului ecumenic, pelerinajul Viena-Suceava, Jacobs Weg-Drumul lui Iacob.Gheorghe Flutur a mai precizat că intenționează să realizeze parteneriate în vederea construirii unor trasee pentru mocăniță în zone turistice în afară de cel existent acum din zona Moldovița, apreciind că aceasta poate fi o atracție pentru turiști.

Participanții la Seminarul Național de Turism au vizitat, joi, mănăstirea Voroneț, după care, împreună cu 40 de sănii, au mers într-o poiană unde s-a servit masa în stil tradițional bucovinean.


Intră acum și în grupul de