Ministrul Turismului susține că nu a propus transformarea Capitalei într-o stațiune balneară


Intră acum și în grupul de

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a ținut să clarifice, joi, în cadrul Seminarului Național de Turism organizat la Gura Humorului, că nu a propus transformarea Capitalei într-o stațiune balneară pentru revigorarea turismului balnear ci că, prin exemplul dat, a vrut să arate că nu este îndeajuns de bine cunoscut potențialului turistic și al surselor de turism balnear. „Nici într-un caz nu am spus că revigorarea turismului balnear ar însemna transformarea Capitalei într-o stațiune balneară. Măcar atât credit i se poate da cuiva care, chiar dacă este la începutul activității ca ministru al Turismului, a văzut cam toată lumea”, a declarat Udrea.

Ea a precizat că Bucureștiul constituie un exemplu în ceea ce a încercat să arate privind necunoașterea potențialului turistic pe care România îl are. „În condițiile în care declarăm turismul balnear prioritate națională, era un exemplu de sursă de turism balnear chiar în capitala României, necunoscută în cea mai mare parte, sau cunoscută și neexploatată și care dă dovadă faptului că dacă ne aplecăm cu atenție asupra resurselor pe care noi le avem în turism și în special în turismul balnear, cu siguranță că vom reuși să scoatem la capăt turismul românesc”, a spus ministrul Turismului.

Elena Udrea a subliniat că a stabilit ca prioritate a ministerului, turismul balnear pentru că este reprezentat la nivel național și are un potențial fantastic să crească activitatea de turism în ponderea economiei naționale. „Dacă nu începem să ne preocupăm de acum de turismul balnear, cu un potențial uriaș, nu vom putea să parcurgem niciodată acei ani de care avem nevoie pentru ca turismul balnear să se ridice ca standarde de calitate ale serviciilor și produselor acolo unde ne așteptăm cu toții”, a spus Udrea.

Ministrul Turismului a adăugat că sunt necesare investiții de sute de milioane de euro în infrastructura din turismul balnear, dar consideră că trebuie început de undeva, arătând că acest tip de turism balnear este privat în cea mai mare parte, iar ministerul nu poate decât să ofere îndrumare pentru accesarea de fonduri. „Nu ne așteptăm să rezolvăm problema turismului balnear repede, într-un an sau doi, dar poate începem să rezolvăm de acum, iar la sfârșitul mandatului de patru ani al acestui guvern poate reușim să vedem semnele revigorării turismului balnear”, a mai spus ministrul Turismului.

Elena Udrea, a declarat, luni, într-o conferință de presă  că  își propune ca prioritate promovarea turismului balnear din România și spune că Bucureștiul poate fi transformat într-o destinație de turism cu profil balnear. "Bucureștiul stă pe un izvor de apă termală și fie se știe acest lucru și nu a fost valorificat, fie nu se știa până acum", a declarat Udrea. Ea a adăugat că izvorul de apă termală se întinde, din informațiile ei, până spre Snagov și Balotești. "Am vorbit cu reprezentanții Consiliului Județean Ilfov să facă un studiu în acest sens. Încercăm să exploatăm această resursă și să facem din București chiar o destinație de turism balnear. El va rămâne în continuare și o destinație pentru turismul de afaceri", a spus ministrul Turismului.

Elena Udrea s-a întâlnit, luni, cu conducerea Consiliului Consultativ al Turismului, care reunește reprezentanți ai mai multor ministere, ai autorităților locale și ai organizațiilor patronale din domeniu.
 


Intră acum și în grupul de