Tenis : Rafael Nadal și Jelena Jankovic, capi de serie nr. 1 la Australian Open


Intră acum și în grupul de

Primul grand slam al anului 2009, Australian Open, care stă să înceapă luni, îi va avea capi de serie în concursurile de băieți, respectiv fete, pe spaniolul Rafael Nadal și pe sârboaica Jelena Jankovic. Decizia a fost luată pe baza ierarhiilor mondiale ATP și WTA.

Pentru Nadal, aceasta este o bună șansă de a câștiga pentru prima dată în carieră turneul de la Melbourne, la care nu s-a mai impus niciodată. Cea mai bună performanță a sa a fost atingerea semifinalelor competiției în sezonul trecut, când a fost eliminat din semifinale. El va încerca din nou în acest an, având avantajul moral al poziției de număr 1 mondial și de principal favorit.

Al doilea clasat în topul favoriților în competiția masculină va fi elvețianul Roger Federer care, în ciuda unui an 2008 relativ slab, s-a menținut în fața sârbului Novak Djokovic (câștigătorul de anul trecut de la Melbourne) și a britanicului Andy Murray.
Nadal a câștigat, până acum, turneul de la Roland Garros de patru ori și cel de la Wimbledon o dată, anul trecut.

În competiția fetelor, Jelena Jankovic va trebui să treacă de Serena Williams, Dinara Safina și Elena Dementieva pentru a-și respecta statutul de favorită pe care-l are înainte de începerea competiției. Sârboaica care este foarte motivată pentru a reuși în Australia, întrucât nu a reușit încă să câștige un turneu de grand slam.

 


Intră acum și în grupul de