Problema întârzierilor frecvente ale trenurilor pe traseul Suceava-București a ajuns în Parlament. Ministrul Transporturilor este întrebat dacă va mări de la 7 la 10 ore durata călătoriei până la București pentru a fi mai aproape de realitate


Intră acum și în grupul de

Situația transportului de călători pe ruta București – Suceava-Vatra Dornei și retur a fost prezentată în Parlament în condițiile în care trenurile pe acest traseu înregistrează frecvent întârzieri mari.

Deputatul Cătălin Nechifor l-a interpelat pe ministrul Transporturilor, Lucian Șova, în legătură cu marile întârzieri înregistrate de trenuri, în special pe magistrala București-Suceava.

„Stimate domnule ministru, vă aduc la cunoștință că frecvent pe ruta București – Vatra Dornei și retur se înregistrează întârzieri mari la transportul pasagerilor cu trenul inter regio. Spre exemplu, în dimineața zilei de 3 decembrie 2018, pasagerii au ajuns în Gara de Nord din București cu „doar” 75 de minute întârziere”, a transmis Nechifor.

El i-a comunicat că aceasta nu e o situație singulară și nici de tipul „iarna nu-i ca vara” mai ales că în nopatea de 2 spre 3 decembrie  nu au fost nici temperaturi foarte scăzute și nici alerte meteorologice.

„Prin urmare, vă solicit să îmi comunicați câte întârzieri au fost înregistrate pe traseul Bucuresti-Vatra Dornei și retur în ultimele 6 luni și în general câte întârzieri s-au înregistrat la nivel național, în același interval de timp, precum și timpul total al întârzierilor pentru traseul București – Vatra Dornei și retur, dar și la nivel național. În plus, vă adresez rugămintea să îmi comunicați dacă aveți intenția să modificați mersul trenurilor și să stabiliți 10 ore în loc de 7 durata deplasării de la Suceava la București. Ar fi mai aproape de adevăr!”, i-a mai spus Nechifor ministrului Transporturilor.(T.B.)


Intră acum și în grupul de