Ion Lungu: Voi discuta cu locatarii pentru progamul de reabilitare a apartamentelor ca să afle avantajele. Cu 10% din sumă se reabilitează o locuință pentru încă o generație, iar costurile cu întreținerea vor scădea simțitor


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, este decis să ducă o campanie prin care să crească substanțial cererile asociațiilor de proprietari pentru reabilitarea apartamentelor subliniind că este o ultimă șansă ca acestea să fie reabilitate cu doar zece la sută din costuri în condițiile în care restul banilor sunt asigurați de la bugetul local și de la bugetul național.

„Sunt dezamăgit că văd o slabă implicare a președinților de asociații de proprietari. Voi încerca să schimb strategia, să am mai mult discuții cu oamenii, să discut cu cetățenii care vin la Primărie, să facem o campanie prin care să-i determinăm pe cetățeni să meargă la asociațiile de proprietari”, a spus Lungu.

Primarul crede că este o comoditate a președinților de asociații de proprietari.

„Nu este un interes pentru Primărie sau pentru primar. Este singura șansă că acești proprietari să poată, cu zece la sută din costuri, să pregătească aceste locuințe pentru încă o generație. Trebuie să fim conștienți”, a spus primarul Ion Lungu.

El a anunțat că în 18 decembrie va discuta cu asociațiile de proprietari și pe urmă va organiza întâlniri pe cartiere să discute cu oamenii să-i convingă că este spre interesul lor și că întreținerea apartamentelor reabilitate va scădea simțitor.

„Este spre interesul lor. Ei câștigă, nu pierd. Dacă faci această reabilitare în loc să plătești 200 de lei pe lună, vor plăti la jumătate. Rămân cu o investiție pentru viitor”, a spus Ion Lungu.

În prezent sunt îndeplinite condițiile pentru a reabilita 2884 de apartamente din municipiu, dar primarul Ion Lungu spera ca numărul de apartamente care să fie incluse în program să fie de cel puțin trei ori mai mare.

El a subliniat că finanțarea este foarte avantajoasă pentru că locatarii vor plăti, prin asociațiile de proprietari,  10 la sută din valoarea investiției, municipalitatea va plăti 30 la sută, iar 60 la sută din bugetul de stat.

De menționat este că Primăria va plăti și contribuția persoanelor care nu au posibilități financiare pentru aceste lucrări.(T.B.)


Intră acum și în grupul de