Primarul Ion Lungu a somat Thermonet să-și facă datoria și să nu țină sucevenii în frig. Avarii sunt peste tot, dar trebuie să intervină cu celeritate. Oamenii sesizează, dar ei nu percutează


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a somat, miercuri, firma de distribuție și transport a agentului termic din municipiul Suceava, Thermonet SRL, să-și facă datoria și să nu mai țină sucevenii în frig așa cum s-a întâmplat recent în urma unei avarii care a afectat locuitorii din cartierul Burdujeni.

„Thermonet să-și facă datoria. Primăria și-a făcut datoria, a dat suma de 10 milioane de lei pentru asigurarea căldurii în oraș în acest an. Somez pe cei de la Thermonet să-și facă datoria. Vor rămâne fără abonați și nu vom avea ce să le facem”, a spus Lungu.

Primarul a declarat că a avut discuții cu reprezentanții firmei și a înțeles că s-au reorganizat, că au externalizat echipele de întreținere.

El a spus că Primăria nu are ce face în acest caz decât să ceară operatorului să intervină repede pentru remedierea problemelor.

„Mă sună oamenii pe mine. Au dreptate,dar nu e problema la mine”, a spus Lungu.

El a apreciat că cei de la Themonet trebuie să se organizeze și să facă acele lucrări de întreținere pe timp de vară subliniind că acestea nu sunt lucrări de investiții, ci de întreținere.

Primarul a cerut firmei să-și facă fond de reparații și să aibă în atenție punctele vulnerabile și să-și intre în drepturi.

„Oamenii au sută la sută dreptate. Cei de la Thermonet trebuie să-și facă datoria. Și noi, ca Primărie ne-am făcut datoria cu eforturi.Le cer să-și facă datoria. Oamenii au dreptate și nu trebuie să stea în frig”, a spus primarul

El a mai declarat că nu se poate renunța la serviciile lor și a subliniat că avarii sunt și nu doar în Suceava, dar că trebuie să se intervină cu celeritate, iar  oamenii sesizează că aceștia nu percutează.

El a arătat că Transagent, firma Consiliului Local care are ca obiect de activitate distribuția agentului termic în municipiu este menținută „în stare caldă”.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de