Poșta Română recunoaște că 9 din cele 73 de oficii poștale din județul Suceava sunt în stare avansată de degradare. Compania intenționează să vândă spațiile care nu sunt folosite


Intră acum și în grupul de

Compania Națională Poșta Română a recunoscut într-un răspuns transmis deputatului PNL de Suceava Angelica Fădor că 12 la sută din imobilele pe care compania le deține în județul Suceava sunt în stare avansată de degradare.

 

Deputatul Angelica Fădor a solicitat ministrului Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, să explice de ce Poșta Română nu investește în întreținerea oficiilor poștale din județul Suceava, dar nici nu dorește să înstrăineze cele degradate, dând ca exemplu situația din Fundu Moldovei unde Primăria a cerut vânzarea sediului oficiului poștal aflat în stare avansată de degradare, dar Poșta Română a declinat oferta.

În răspuns, CN Poșta Română arată că deține în proprietate  în județul  Suceava  un număr de 73 de imobile­ clădiri din care  12% sunt în stare avansată  de degradare, menționând că imobilul din comuna  Fundu Moldovei este într-o stare satisfăcătoare.

„Ca urmare analizei asupra stării tehnice a imobilelor și a gradului de îndeplinire a cerințelor operaționale, Oficiile Județene de Poștă  au  propus  spre  valorificare  prin vânzare  imobilde care nu mai sunt exploatate, procedura de vânzare a imobilelor fiind în curs de aprobare de către Consiliul de Administrație al CN Poșta Română SA”, se menționează în răspuns.

Din punct de vedere financiar, lucrările de reparații curente/capitale precum și cele anterioare vânzării, ( evaluare, intabulare, etc) reprezintă un efort financiar pentru CN Poșta Română, se mai arată în răspuns.

CN Poșta Română subliniază că nu se opune vânzării imobilelor și va analiza solicitarea de cumpărarea a imobilului din Fundu Moldovei imediat ce se va stabili cadrul legal de vânzare.

Deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor, a sesizat, în urmă cu o lună, în Parlament o situație gravă în care se află multe sedii ale Poștei Române care nu investește în reabilitarea lor, dar nici nu vrea să le înstrăineze pentru un interes public.

Primăria comunei Fundu Moldovei a transmis în ianuarie 2017 o solicitare Companiei Naționale Poșta Română S.A., prin care își manifesta interesul de a achiziționa sediul Oficiului Poștal, din comuna Fundu Moldovei, pentru a-l utiliza în scopul desfășurării activităților administrative, având în vedere că acesta este amplasat în centrul comunei și în apropierea sediului primăriei, dar și a altor instituții reprezentative ale comunei, dar răspunsul a fost negativ.

Ea notează că, în prezent, respectivul imobil deservește Poșta Română, având un singur salariat care prestează activitatea într-o cameră, restul încăperilor neavând nicio utilizare.

„Țin să menționez un aspect foarte important și anume, clădirea se află într-o avansată stare de degradare și este supusă zi de zi unei degradări continue deoarece imobilul nu a fost renovat de foarte multă vreme, este atacat de igrasie, iar prin plafonul unor încăperi pătrunde apa”, a adăugat Fădor.(T.B.)


Intră acum și în grupul de