Câștigătoarea Concursului Uniunii Latine “Să terminăm povestirea” pleacă la Roma


Intră acum și în grupul de

Eleva Dumitrița Roșioru din clasa a IX-a C de la CN “Petru Rareș” este câștigătoarea concursului “Să terminăm povestirea”, ediția a II-a din 2008, desfășurată la sfârșitul anului trecut. Ca răsplată, ea va beneficia gratuit de un sejur la Roma, în primăvara acestui an, sejur care include și un program cultural.  Potrivit prof. Gheorghe Cârstian, de la colegiul menționat, eleva este membră a Cenaclului literar național “Săgetătorul” și laureată a mai multor concursuri literare, precum “Tinere condeie”, “Ion Creangă”, Concurs epistolar.

Acest concurs literar  a fost creat de Uniunea Latină pentru elevii de liceu din țările hispanofone ale Organizației, fiind lansat de anul trecut și în România și Republica Moldova.

El este destinat “stimulării creativității elevilor”. Concurenți au avut de continuat și încheiat un basm scris special pentru acest concurs de Horia Gârbea, președintele Asociației Scriitorilor din București, juriul fiind constituit din personalități ale lumii literare.  Câștigătorul din Republica Moldova este  Ion-Mihai Felea, elev la liceul "Mircea Eliade" din Chișinău, Republica Moldova.
 


Intră acum și în grupul de