S-a aprobat cifra de școlarizare pentru „viitorii polițiști”


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a anunțat vineri, faptul că Ministerul Administrației și Internelor a aprobat în vederea scoaterii la concurs pentru sesiunea de admitere 2009, un număr de 2254 locuri alocate Poliției Române.
Tinerii suceveni care doresc să urmeze Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București trebuie să știe că pentru specializarea „ordine și siguranță publică” , la forma de învățământ de zi  sunt 360 locuri (bărbați și femei, fără discriminare), din care 10 locuri pentru rromi iar la forma de învățământ cu frecvență redusă – 35 locuri. Cât privește specializarea „drept” sunt 50 locuri, de asemenea pentru bărbați și femei, fără discriminare.

La Școlile de agenți de poliție sunt 1505 locuri (bărbați și femei, fără discriminare) la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina, din care 20 pentru rromi și 300 locuri (bărbați și femei, fără discriminare) la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan”, Cluj-Napoca, din care 5 pentru rromi.
 
Cât privește Școala Militară de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești în acest an s-a aprobat doar 4 locuri pentru bărbați-maiștri militari.  
     
 


Intră acum și în grupul de