Handbal, Campionatul Mondial : “Tricolorii” au fost jumuliti de cocosul galic


Intră acum și în grupul de

La revenirea în cadrul unui turneu final, nationala de handbal masculin a României a fost învinsa clar de reprezentativa similara a Frantei, cu scorul de 31-21 (12-9).

Prezenta la un Campionat Mondial dupa 14 ani a turnat plumb în ghetele tricolorilor, elevii lui Aihan Omer începând ezitant partida. În fata unui Omeyer în zi de gratie, Ghionea, Petrea sau Stavrositu nu au avut inspiratie, forta si precizie, românii reusind sa înscrie un singur gol în primele 12 minute. Nici francezii nu au excelat, Stanescu pastrând o diferenta mica între cele doua formatii (5-3, minutul 17).

Vorbele lui Claude Onesta dinaintea partidei pareau sa se adevereasca, însa Karabatic nu a fost de acord si i-a propulsat pe francezi la 5 goluri (9-4, minutul 22). Cel care suna revenirea tricolorilor este extrema dreapta a HCM-ului constantean, Laurentiu Toma care îl executa de doua ori consecutiv pe Omeyer prin doua procedee de finete. Contraatacurile române încep sa functioneze, apararea este mult mai agresiva, astfel ca România întra la cabine cu un deficit de doar 3 goluri.

Repriza secunda a apartinut însa în totalitate francezilor care s-au distantat înca de la început la 6 goluri (20-14, minutul 39), multumindu-se sa mentina acest avantaj pâna în finalul partidei, neriscând nicio accidentare în vederea urmatoarelor meciuri. Nici elevii lui Aihan Omer nu s-au mai omorât cu firea, preferând sa-ti pastreze fortele pentru duelul de foc cu Ungaria. Scor final 31-21 si campionii olimpici încep cu dreptul acest turneu.

Au evoluat formatiile:

Franta: Omeyer 15 interventii – Guigou 7/7 (2), Karabatic 7/11, Fernandez 6/9, Sorhaindo 3/4, Gille 2/5, Narcisse 2/5, Dinart 1/1, Junillon 1/2, Abalo 1/3, Joli 1/3.

România: Stanescu 14 interventii – Toma 5/7, Ghionea 4/7 (3), Irimescu 3/4, Jurca 3/5, Rohozneanu 2/4, Pârâianu 2/5, Buricea 1/3, Petrea 1/9.

Jucatorul Daniel Narcisse de la francezi si portarul României, Rudi Stanescu, au fost desemnati la final cei mai buni handbalisti ai meciului. 

Petru Ghervan a fost încurajat din tribuna de sotia sa

Aproximativ 100 de suporteri români au încurajat nationala masculina de handbal a României, care a bifat în acest meci revenirea la un Campionat Mondial dupa o pauza de 14 ani. Printre acestia s-a aflat si Angela Ghervan, sotia antrenorului secund al tricolorilor, care la începutul meciului a arborat un steag al României.

Tricolorii au fost sustinuti în acest meci si de 3.000 de suporteri croati, care au dezaprobat unele decizii ale arbitrilor luate în defavoarea României.

Petru Ghervan a anticipat ca debutul va fi greu

Înaintea debutului sau la Mondialul din Croatia, antrenorul secund al nationalei României, Petru Ghervan, a anticipat ca tricolorii vor avea o misiune dificila în grupa din care fac parte. Totodata, tehnicianul Universitatii Suceava a vorbit si despre tracul debutului care s-a resimtit din plin, mai ales în prima repriza a meciului cu nationala cocosului galic.

Aihan Omer: “Am ratat prea mult în prima repriza”

Selectionerul nationalei de handbal a României, Aihan Omer, s-a declarat dezamagit de debutul cu înfrângere în fata Frantei, scor 21-31, la Campionatul Mondial din Croatia, si a marturisit ca rezultatul nu ar fi fost atât de drastic daca elevii sai ratau mai putin în prima repriza.

“Sunt suparat pe rezultat si pe ratarile jucatorilor mei, dar cred ca toate se datoreaza tracului si emotiilor debutului într-o competitie de asemenea anvergura. Nu trebuie sa uitam ca toti jucatorii mei debuteaza la un asemenea nivel contra campioanei olimpice, Franta. Ne-a fost foarte greu tuturor. Daca nu erau ratarile din prima repriza, nu spun ca am fi câstigat, dar scorul ar fi fost mult mai strâns”, a declarat cu tristete selectionerul României, Aihan Omer, vizibil afectat de înfrângerea echipei.

Parerea selectionerului a fost împartasita si de Valentin Ghionea, marcatorul primului gol al tricolorilor la acest Campionat Mondial. “Avem un drum lung de parcurs pâna sa ne calificam în urmatoarea faza, dar avem sanse. Daca întâlneam o echipa mai slaba si nu ratam atât de mult, poate reuseam sa pasim cu dreptul la acest Campionat Mondial. Ne-au costat mult ratarile, dar nu cred ca ne-am facut de rusine. Daca nu ratam exasperant, rezultatul era mai strâns. Trebuie sa trecem peste esec, deoarece pentru noi obiectivul ramâne calificarea între primele 12 echipe”, a declarat Valentin Ghionea.

Gheorghe Irimescu: “Sa uitam îngrângerea cu Franta!”

Superioritatea campioanei olimpice a fost remarcata si de suceveanul Gheorghe Irimescu, care a declarat imediat dupa meci: “Noi am încercat totul, dar s-a vazut ca Franta este o echipa buna. Au început bine meciul si apoi au jucat cu niste combinatii rapide, pe care le viseaza si noaptea. Va trebui sa uitam aceasta înfrangere si sa fim conectati la urmatoarele jocuri”, a spus actualul jucator al Resitei.
 


Intră acum și în grupul de