Ion Lungu: E vina guvernelor Cioloș, Grindeanu, Tudose și Dăncilă că se încheie programarea bugetară europeană 2014-2020 și nu au început proiectele cu fonduri europene. Primăria Suceava depune proiecte pe toate axele de finanțare


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că situația privind proiectele cu finanțare europeană care încă nu au început este din cauza guvernelor și nu a primăriilor.

„Problema este în curtea Guvernului și nu a primăriilor. Cel puțin, la Primăria Suceava sunt proiecte depuse la ADR Nord Est. Dacă depunem și proiectul pentru zona de agrement în zona râului Suceava suntem singurul oraș din regiune cu proiecte pe toate axele”, a spus Lungu.

El a menționat că mai sunt primari din sudul țării care mai vor să se prelungească termenele.

„Au fost întârziate ghidurile solicitantului, acordurile de finanțare. Discutăm de exercițiul de finanțare 2014-2020 și numai mâine nu-i 2020 și noi nu le-am început. Aici sunt întârzieri și nu e vina actualului guvern, ci a tuturor guvernelor de la Cioloș, Grindeanu, Tudose, Dăncilă. Toate și-au arătat incapacitatea de a urgenta atragerea de fonduri europene”, a spus Ion Lungu.

Primarul Sucevei a mai declarat că și Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), prin care se încearcă depunerea proiectului de reabilitare a sistemului de termoficare a municipiului Suceava e alt program care nu funcționează.

El a arătat că în afara unei stații de metrou, niciun proiect mare nu e avizat pe POIM.

Primarul a spus că are și județul Suceava proiectul de 286 de milioane de euro, pentru infrastructura de apă și canalizare și că directorul ACET, Ștefan Groza, merge regulat la București pentru a finaliza documentația și că se tot găsesc motive pentru a nu fi acceptată.

„Părerea mea este că se trage de timp și se așteaptă anul 2019”, a spus Lungu.

El a arătat că din acest motiv Primăria Suceava va depune pe apelul de fonduri norvegiene un proiect pentru reabilitarea zonelor vulnerabile, proiect în valoare de 2 milioane de euro.

Primarul a spus că prin acest proiect se vizează reabilitarea mai multor zone din oraș vulnerabile, unde sunt pierderile cele mai mari.(T.B.)


Intră acum și în grupul de