A crescut numărul cardurilor de credit


Intră acum și în grupul de

Numărul cardurilor de credit au crescut în condițiile în care acestea au ajuns mai ieftine decât creditele de consum. La plata în magazin nu se percepe comision iar pentru rambursarea banilor cheltuiți, există o perioadă de grație. În caz de întârzieri însă, penalizările pot fi mai mari decât dobânda. În funcție de bancă, clientul poate împrumuta de pe cardul de credit obișnuit până la 10.000 de euro, iar suma împrumutată trebuie să fie rambursata în perioada de grație, care oscilează între 30 și 60 de zile. În aceste condiții, clientul nu plătește nicio dobânda și nu are comision, pentru că acel comision este suportat de comerciant. Pentru un credit de consum se plătește comision de retragere cash și cu cash te duci să plătești.

Dacă la creditele de consum în lei, dobânzile anuale efective au crescut în ultima vreme, cardurile de credit nu s-au scumpit. BRD, BCR, UniCredit, țiriac Bank, Banc Post, Raiffeisen Bank sau Piraeus Bank au dobânzi cuprinse între 22 și 28% pe an. La ING, Volksbank sau CEC Bank, dobânda pentru un card de credit este și mai mica, între 17 și 20% pe an.

Dacă alegeți un card de credit pentru cumpărături imediate aveți grijă cum vă gestionați banii. Nu returnați doar suma minimă, care este de doar câteva procente din valoarea totala împrumutată. Pentru grosul banilor veți achita dobândă.

Oricum, dacă folosiți cardul de credit doar la cumpărături, aveți parte și de reduceri de preț la produsele din magazine de până la 30 de procente. Iar ce cumpărați puteți plăti în rate de la trei luni până la cinci ani.


Intră acum și în grupul de