Comisarii de mediu sunt cu ochii pe localitățile ce trebuie să închidă depozitele de deșeuri


Intră acum și în grupul de

O cerință majoră pe care trebuie să o îndeplinească comunitățile locale până la jumătatea acestui an și care va fi urmărită îndeaproape de comisarii suceveni de mediu este realizarea programului de închidere a tuturor depozitelor neconforme de deșeuri.

„Cu excepția a patru depozite, toate celelalte platforme orășenești și comunale trebuie închise până pe data de 16 iunie. Excepție face amplasamentul de la Rădăuți, care are termen de închidere sfârșitul acestui an, cel de la Fălticeni cu termen la 31 decembrie 2010 și cele din Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului cu termen de închidere la sfârșitul anului 2011”, a declarat șeful Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim.

Acesta a precizat că la sfârșitul anului ce tocmai s-a încheiat, termen de închidere au avut gropile de gunoi din Suceava, Siret și Vatra Dornei. „La Siret nu sunt probleme, deșeurile de la Suceava sunt duse, ca soluție provizorie, la Fălticeni iar la Vatra Dornei se face selectarea deșeurilor și sunt puse în containere deocamdată, cantitatea de deșeuri nefiind mare, și urmează a se găsi soluția unde vor fi transportate”, a menționat Constantin Harasim.
 


Intră acum și în grupul de