Avalanșă de persoane cu fracturi din cauza poleiului, la UPU Suceava


Intră acum și în grupul de

Vremea aflată în încălzire a transformat municipiul Suceava într-un adevărat patinoar natural.  Din cauza poleiului de pe alei și străzi, luni, până la orele prânzului  nu mai puțin de 20 de persoane și-au rupt picioarele sau mâinile, ajungând la Spitalul Județean “Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Astfel la Unitatea de Primire a Urgențelor pe timpul week-end-ului și luni până la amiază au ajuns peste 40 de persoane cu mâini și picioare rupte, după ce au căzut pe gheață, 9 dintre acestea necesitând spitalizare.

Potrivit șefului Unității Primire Urgențe de la Spitalul Județean Suceava, dr. Liviu Cîrlan, luni, până la amiază, au fost înregistrate 20 de cazuri de persoane cu fracturi la membrele superioare și inferioare, majoritatea bătrâni și copii care au alunecat pe gheață.

Liviu Cîrlan a precizat că unele fracturi au fost mai grave necesitând chiar internarea în secția Ortopedie.  Sâmbătă și duminică s-au semnalat circa 23 astfel de situații, oamenii fiind luați pe nepregătite de poleiul pe care edilii și firma de salubritate nu s-au grăbit să-l îndepărteze decât de pe străzile principale, aleile și străzile interioare fiind „numai sticlă”.
 


Intră acum și în grupul de