Spitalul județean nu se confruntă cu probleme majore la capitolul medicamente


Intră acum și în grupul de

Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava nu are deocamdată probleme în privința medicamentelor, a ținut să precizeze, la ultima conferință de presă, purtătorul de cuvânt al unității județene, medicul Tiberius Brădățan. „În momentul de față nu sunt sincope în aprovizionarea cu medicamente a spitalului, poate stocuri mai mici la unele, dar nu avem lipsuri la nici o categorie principală”, a afirmat purtătorul de cuvânt cu mențiunea că nu vor fi probleme, cel puțin în această lună.

Totuși, economiile impuse de ordonanța de urgență de reducere a cheltuielilor bugetare cu 15% se vor resimți și la nivelul medicamentelor. În acest an, spitalul județean și-a propus să se aprovizioneze mai mult cu medicamente românești, care sunt mai ieftine, în detrimentul celor de import, care vor fi cumpărate în cantități mici, strict pentru situațiile de urgență.
În privința prescrierilor de medicamente de către medicii de pe secțiile unității, conducerea Spitalului Județean vrea să i-a măsuri în acest sens, orientându-se spre oferte financiare mai ieftine și de aceeași calitate, de preferință românești, cu respectarea normelor.

 „Se poartă discuții cu medicii pentru că și opinia acestora este diferită. Unii sunt pro medicamentele străine, alții sunt pro medicamente românești. Noi avem un contract cu mai mulți furnizori de medicamente, încheiat pe 4 ani, prin care se obligă să ne asigure medicamentele de bază, contract încheiat anul trecut, deci este valabil încă 3 ani. Prin acest contract s-a încercat evitarea sincopelor de aprovizionare în primele luni ale anului când nu sunt bani și se merge după vechiul buget, dar și pe timpul anului. Vom încerca să trecem de la medicamente mai scumpe la altele mai ieftine dar care să aibă la bază aceeași substanță activă”,  a  spus medicul Brădățan.
 


Intră acum și în grupul de