Incendiu la hornul unei case din Rădăuți


Intră acum și în grupul de

Numărul incendiilor izbucnite de lipsa de preocupare a proprietarilor de a-și curăța hornurile caselor la început de sezon rece, crește de la o zi la alta. Din luna noiembrie și până acum cele mai multe incendii din județul Suceava s-au înregistrat la gospodăriile cetățenești, având drept cauze de incendiu jarul sau scântei. Este vorba despre aproximativ 50 de incendii, cel mai recent având loc duminică după amiază. Alarma a fost dată la ora 18:30, astfel că Detașamentul de Pompieri Rădăuți a intervenit cu două autospeciale pentru localizarea și stingerea incendiului izbucnit la o locuință particulară, din municipiul Rădăuți, str. Cernăuți.

Când pompierii au ajuns la fața locului ardea funinginea din interiorul coșului de evacuare a fumului iar flăcările și scânteile depășeau nivelul acestuia, existând pericolul de propagare la acoperișul casei. Incendiul a fost lichidat la ora 18.50 și a ars funinginea din interiorul coșului de evacuare a fumului, nefiind înregistrate pagube materiale.

Potrivit rezultatului cercetărilor, incendiul a izbucnit din cauza jarului sau scânteilor provenite din coșul de evacuare a fumului necurățat. Pompierii au salvat acoperișul casei de locuit, în valoare de cca 3.000 lei.

 


Intră acum și în grupul de