Onofrei: „Tăriceanu a plecat de la masă fără să achite consumația”


Intră acum și în grupul de

Secretarul Senatului, senatorul PD-L de Suceava Orest Onofrei, a declarat, luni, că fostul prim-ministru, Călin Popescu Tăriceanu, a reușit contraperformanța ca în numai trei luni să transforme o economie „care duduie” într-o economie „care gâfâie”. El a apreciat că fostul premier ar trebui să „lase o respirație mai lungă” de la ultimele acțiuni guvernamentale până la a da sfaturi. „Cred că a ieși acum să dai sfaturi și să explici cum trebuie făcut este lipsit de decență când Guvernul pe care l-ai condus este principalul responsabil pentru situația extrem de grea a economiei”, a spus Onofrei.

El consideră că, prin măsurile iresponsabile și populiste din ultima perioadă a mandatului, Guvernul PNL a reușit să contribuie direct la falimentarea multor agenți economici având datorii către aceștia de sute de milioane de euro. „Din acest motiv criza economică a venit în România cu șase luni mai devreme”, a spus Onofrei. Totodată, el este de părere că deputatul PNL Călin Popescu Tăriceanu a trecut foarte repede de la „politica de papion la politica de salopetă”. „Nu cred că este corect ca după ce ai dat foc la casă, tot tu să suni la pompieri și să le dai sfaturi cum să stingă focul”, a mai declarat senatorul PD-L care a adăugat că, prin acțiunile guvernamentale din ultima perioadă, Călin Popescu Tăriceanu a aruncat o piatră și a obligat Președinția, noul Guvern și noul Parlament să o scoată.

„Cred că din moment ce în mandatul lui a compromis ideea de funcție publică, a rămas dator cu sute de milioane de euro agenților economici pentru lucrări de infrastructură sau de reparații de școli și nu și-a onorat obligațiile pentru refacerea localităților afectate de inundații, deputatul Călin Popescu Tăriceanu a plecat de la masă fără să achite consumația”, a arătat secretarul Senatului.

Președintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, i-a acuzat pe actualii guvernanți de incompetență, lipsă de profesionalism, de luarea unor măsuri "pompieristice" și i-a cerut premierului Emil Boc să prezinte un plan anti-criză, în caz contrar PNL urmând să ceară sesiune extraordinară a  Parlamentului. "Măsurile economice pe care domnul Boc le-a luat demonstrează clar incapacitatea și incompetența lor (a membrilor Cabinetului Emil Boc – n.r.). Nu au nici până în acest moment un plan anticriză și au recurs la o serie de măsuri pompieristice", a declarat duminică președintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu.  Potrivit liderului liberal, măsurile Guvernului Boc denotă incapacitatea de a se confrunta cu efectele crizei prin elaborarea unui antidote, unor măsuri de prevenire, de limitare sau de combatere a crizei economice.


Intră acum și în grupul de