Județul Suceava va fi promovat la Târgurile de Turism din Viena și Madrid


Intră acum și în grupul de

Județul Suceava va fi promovat la Târgurile de Turism din Viena și Madrid, conform unui proiect de hotărâre ce urmează să fie discutat în cadrul ședinței de CJ de joi, 20 decembrie.

Potrivit proiectului de hotărâre, în perioada 10-13 ianuarie 2019 va avea loc Târgul Internațional de Turism Ferien Messe din Viena, Austria, iar în perioada 23-27 ianuarie 2019 va avea loc Târgul Internațional de Turism FITUR din Madrid, Spania.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat în expunerea de motive că promovrea potențialului turistic al județului la evenimentele de profil, desfășurate în țară și în străinătate, și organizarea diverselor evenimente cu caracter turistic pe plan local, regional și național au contribuit în mare măsură la creșterea numărului de turiști români și străini în zonă. De asemenea, târgurile de turism sunt ocazii de evidențiere și de promovare a potențialului turistic natural și antropic al județului, a tradițiilor, obiceiurilor, valorilor culturale și obiectivelor turistice ale regiunii, fiind demersuri ce duc la îmbunătățirea imaginii județului Suceava pe piața interna și internațională.

„Având în vedere că din numărul total de turiști străini care vizitează anual județul Suceava, pe primele locuri se regăsesc turiștii vorbitori de limba germană, austrieci și germani, consider importantă participarea județului  Suceava la această manifestare. Prin participarea la Târgul Internațional de Turism FITUR Madrid, ne  propunem abordarea de noi piețe turistice în  cadrul cărora se manifestă deja un interes crescut pentru destinația turistică Bucovina, Spania aflandu-se pe primul loc în randul țărilor  emițătoare de turiști în anul 2017, conform datelor furnizate de Direcția Județeană de Statistică Suceava, cu peste 7.750 de turiști care au vizitat județul  Suceava”, a precizat Gheorghe Flutur.

Astfel, promovarea județului Suceava în cadrul acestor evenimente se va face prin intermediul materialelor de informare și promovare turistică realizate de Consiliul Județean Suceava, și prin intermediul ofertelor turistice propuse de operatorii economici și de asociațiile profesionale de turism din județ.

Delegația județului Suceava care va participa la târgurile de turism va fi alcătuită din trei persoane, respectiv doi reprezentanți ai serviciului turism (CNIPT) și un translator.

Cheltuielile aferente organizării în condiții corespunzătoare a acestor acțiuni, în sumă totală de 54.264 lei, vor fi suportate din bugetul propriu al județului Suceava.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de