Bărbat din Câmpulung Moldovenesc, găsit carbonizat în casă în urma unui incendiu

Un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, și-a pierdut viața în urma unui incendiu care i-a cuprins casa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc au intervenit în noaptea de sâmbătă spre duminică cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

„La sosirea echipajelor, ardea generalizat casa de locuit, cu pericol de propagare la locuințele învecinate. Din nefericire, după localizarea flăcărilor, pompierii militari au găsit în interior trupul carbonizat al proprietarului, în vârstă de 51 de ani”, a spus Găleată.

În incendiu au ars acoperișul și bunuri (obiecte de mobilier, materiale textile, elemente de tâmplărie, documente de proprietate și personale) din interiorul casei de locuit, compusă din patru camere, pe aproximativ 100 mp.

De asemenea, s-au degradat pereții portanți ai casei și s-au mai degradat aproximativ 20 mp din fațada casei și branșamentul electric de la un vecin. Iar la un al doilea vecin s-a degradat, de asemenea, branșamentul electric.

„Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza alimentării defectuoase cu combustibil (materiale plastice – PET-uri – și textile) a sistemului de încălzit (sobă cu acumulare de căldură)”, a mai arătat Găleată.

(M.T.)