Podul de la Milișăuți a fost redeschis circulației rutiere


Intră acum și în grupul de

Podul de la Milișăuți, de pe DN 2H, a fost redeschis circulației rutiere luni dimineața, după ce a fost închis pentru reabilitare în urma inundațiilor din vara acestui an.

Potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, Podul de la Milișăuți de pe DN 2H km 4+776, peste râul Suceava, a fost inaugurat oficial și redeschis traficului rutier în prezența prefectului județului Suceava, Mirela-Elena Adomnicăi, a autorităților locale, a Poliției Rutiere și a reprezentanților DRDP Iași.

Lucrările de reabilitare la podul de la Milişăuţi au fost realizate de firma SC Geiger Transilvania SRL, din Sibiu, care a preluat podul la data de 23 iulie 2018.

Constructorul a respectat termenul  de finalizare  a lucrărilor -de 21 săptămâni- asumat prin contractul încheiat cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași.

Podul de la Milișăuți a fost afectat de inundațiile din iulie 2018, ca urmare a  ploilor abundente şi a creşterii nivelului apelor râului Suceava.

Unul dintre pilonii podului a cedat, iar în carosabil au apărut fisuri, astfel încât traficul pe DN 2H a fost închis, circulaţia fiind dirijată pe rute alternative.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de