Handbal : Prima victorie a României la Campionatul Mondial din Croația


Intră acum și în grupul de

Naționala masculină de handbal a României a învins formația Argentinei cu scorul de 30-26 (15-13), luni seară, la Osijek, într-un meci din grupa A a Campionatului Mondial din Croația.
În urma acestui rezultat, România păstrează șanse pentru o calificare în turul următor al competiției, cu condiția să câștige următoarele două partide. România va juca următorul meci cu Australia iar joi va întâlni Slovacia, într-o partidă pe care selecționerul Aihan Omer o consideră o adevărată finală. “Este o victorie mare pentru echipa României. Sunt primele noastre puncte obținute în fața unui adversar foarte arțăgos. Cred că ziua de mâine de pauză este binevenită înaintea ultimelor două meciuri, cu Australia și Slovacia. Ultimul joc, cel cu Slovacia, este ca o adevărată finală a grupei pentru noi”, a afirmat Aihan Omer.

România s-a desprins din primele minute pe tabela de marcaj, având avantaj de 3-0. Partida a continuat cu formația noastră la cârmă, iar diferența a ajuns la patru goluri, 8-4 (12), 11-7 (21), dar ultimele cinci minute ale primei părți au avut accente de dramatism. Argentina a egalat în minutul 28, 12-12, și a avut atacul, însă tricolorii au reușit să reziste și au trecut din nou în avantaj, încheind prima repriză cu 15-13 pe tabelă, după un gol marcat de pe semicercul nostru de Sandu Iacob în ultima secundă, când sud-americanii aveau un jucător de câmp în locul portarului.

Partea secundă a început bine pentru formația noastră, care a marcat de două ori (17-13), dar adversarii au avut o nouă revenire, apropiindu-se la un singur gol, 17-16 (38). Elevii lui Aihan Omer s-au mobilizat și au reușit o perioadă bună, iar diferența a ajuns chiar la cinci goluri, 22-17 (44). Avansul echipei noastre a fost apoi și de șase goluri, 27-21 (56), suficient pentru prima victorie a echipei noastre la Mondialul din Croația.


Intră acum și în grupul de