CSTA Suceava, un club care s-a aflat în top și în 2008


Intră acum și în grupul de

Fără nicio îndoială unul dintre cele mai performante cluburi ale Sucevei în 2008 este CSTA Suceava. La fel ca în fiecare an, sportivii de la acest club s-au regăsit printre campionii acestei ramuri sportive, una deosebit de tehnică.
Sportivii de la CSTA Suceava și-au demonstrat valoarea pe parcursul anului precedent, an în care au depășit realizările din 2007 și au fost de două ori mai buni decât în anii 2005 și 2006. La finele anului 2008, zestrea de medalii ale CSTA Suceava, la cele cinci ramuri sportive, rachetomodelism, aeromodelism, navomodelism, automodelism și radioamatoris a cuprins un număr de 111 medalii în competițiile interne și internaționale la seniori și juniori.

„Anul 2008 a fost unul în care am demonstrat încă o dată că avem valoare, cele 111 medalii obținute de sportivii noștri în competițiile interne și internaționale fiind reprezentând o dovadă a acestui fapt. Cele cinci secții ale CSTA Suceava au contribuit la palmaresul din anul precedent cu 67 de medalii, la rachetomodelism, cu 25 de medalii la navomodelism, cu 14 medalii la radioamatorism, cu 4 medalii la automodelism și cu o medalie la aeromodelism.

Anul 2008 nu a reprezentat nici pe departe o sincopă în activitatea noastră sportivă pentru că am excelat în competițiile de rachetomodelism, navomodelism, rămânând să ne propunem o ascensiune deosebită în celelalte ramuri ale clubului nostru. În ceea ce privește capitolul de automodele ne putem baza pe antrenorului Sorin Catană și echipa lui, la fel ca la sectorul radioamatorism acolo unde Adrian Zaiț a preluat activitatea regretatului Aurel Ungureanu. Secția de radioamatorism a CSTA Suceava a beneficiat pe parcursul anului trecut de sprijinul comunității locale și al Primăriei care s-a materializat prin primirea unor stații și antene performante, de ultimă generație, stații care fac posibilă comparația noastră cu cele mai importante forțe ale lumii.

Pe parcursul anului precedent, cei care au contribuit la zestrea de medalii au fost antrenorii Ioan Botușan, Ioan Catargiu, Sorin Catană și regretatul Aurel Ungureanu. Topul celor mai buni sportivi ai clubului nostru la categoria seniori în anul 2008 i-a inclus pe sportivii: Andrei Moroșanu, Liviu Botușan, Sorin Dranca, Vasile Drumerschi, Stelică Mihuț, Mihai Feer, Alexandru Torodoc, Ioan Catargiu, Bogdan Torodoc și Ioan Botușan.

La juniori, cei mai buni s-au dovedit a fi, în ordine, Andrei Albu, Ștefan Atănăsoaie, Mădălin Paicu, Andrei Nesenciuc, Cătălina Țîmpău, Alexandru Mancaș, Alin Nemișcu, Adrian Catană, Andrei Albotă și Fântânaru Albert.
Sinceri să fim, ne-am fi așteptat ca fel ca în fiecare an, sportivii noștri să se numere și ei printre cei mai buni în clasamentul de final al DSJ Suceava. Acest lucru nu s-a întâmplat la finele anului trecut și am dori ca și top ten-ul de final de an să fie diferențiat între competițiile olimpice și cele neolimpice dacă altfel nu se poate.

Anul 2009 va fi unul bogat în competiții, sportivii de la CSTA Suceava luând parte la concursurile de navomodele care vor avea loc la Constanța, la cele de aeromodele de la Mediaș din februarie, la etapele de Cupa Mondială și Cupa României precum și la Campionatul European din Serbia. Pentru noi este esențial ca cei mai tineri iubitori ai aeromodelismului să se numere printre legitimații clubului nostru și CSTA Suceava să furnizeze la fel ca în fiecare an sportivi la lotul național al României” a declarat directorul CSTA Suceava, Vasile Bilius.


Intră acum și în grupul de