Flutur se așteaptă la mai mulți bani de la buget pentru infrastructură și pentru cofinanțare, în 2009


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele democrat-liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur, și-a exprimat speranța, că forma finală a bugetului de stat va fi realizată până la sfârșitul lunii ianuarie, precizând că, în cursul după-amiezii de miercuri, va avea loc o nouă întâlnire a coaliției de guvernare în vederea discutării bugetului. „Sper ca până la sfârșitul lunii să avem forma finală”, a spus Flutur, arătând că s-au cerut propuneri din partea ministerelor și partidelor.

El a declarat marți că în ceea ce privește bugetul, se discută la nivelul conducerii coaliției de guvernare, arătând că ministrul Finanțelor a prezentat indicatorii, dar că situația „nu e prea fericită”, în condițiile în care sunt datorii foarte mari la diferite firme de construcții care au executat lucrări de infrastructură sau de reabilitare și modernizare a unităților de învățământ.

Viceliderul PD-L Suceava a menționat că ar urma să fie alocate fonduri mai mari pentru lucrări de infrastructură și pentru cofinanțarea programelor europene, „ceea ce înseamnă locuri de muncă”. „Absorbția fondurilor europene a rămas în urmă. Trebuie mai mulți bani pentru cofinanțare și pentru drumuri”, a mai spus Flutur. El consideră că, totodată, va trebui o legislație „mai permisivă” privind achizițiile publice, dar și în ceea ce privește expropierea pentru cauză de utilitate publică, cum ar fi construcția de autostrăzi, sau noi reglementări privind contestațiile licitațiilor, arătând că „deja se specializează o categorie de contestatari de profesie care împing cu luni de zile, chiar ani, începerea unor lucrări”.

 


Intră acum și în grupul de