Primăria Suceava a depus în acest an proiecte în valoare de 43 de milioane de euro pentru investiții cu fonduri europene și a finalizat proiectele cu finanțare elvețiană. Primarul Ion Lungu: Cel mai important proiect este cel de modernizare a transportului public cu autobuze electrice


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că în acest an municipalitatea suceveană a depus proiecte europene în valoare de 42.971.255,72 euro, iar cel mai important este cel de modernizara a transportului public cu autobuze electrice.

El a menționat că în municipiu vor circula 55 autobuze electrice  din care 40 mari și 15 mici, din care 25 de autobuze mari și 10 mici vor fi achiziționate prin proiectul cu fonduri europene, alte 15 autobuze mari printr-un proiect al MDRAP, iar cinci autobuze mici vor veni la Suceava la finele lunii martie, fiind parte a unui proiect cu finanțare elvețiană.

Primarul a mai spus că între proiectele europene depuse  se numără  Centrul Multifuncțional Arta Ițcani, Grădinița Burdujeni-Sat, de la Școala Generală nr. 6, o grădiniță nouă în zona centrală, de pe strada Dobrogeanu Gherea, o grădinița nouă în cartierul Ițcani în curtea Școlii Generale nr. 7, dar și reabilitarea Colegiului Tehnic „Petru Mușat”, corpul de laboratoare al CN „Petru Rareș”, creșterea eficienței energetice a clădirii Primăriei Municipiului Suceava și proiectul de digitalizare a Pprimăriei Suceava prin  POCA.

În ceea ce privește proiectele cu fonduri elvețiene s-a modernizat iluminatul public cu lămpi tip LED –  proiect finalizat, din economii, acesta a fost  extins  și la școli, unde a fost finalizată licitația și s-au achiziționat  11 mașini electrice, 2 furgonete și 2 autospeciale.(T.B.)


Intră acum și în grupul de