A fost semnat contractul pentru construirea unui nou pod peste râul Suceava

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că a semnat contractul pentru construirea unui nou pod peste râul Suceava cu liderul firmei care a câștigat licitația, SC Cornell’s Floors SRL.  Licitația pentru Podul Unirii a fost câștigată de asocierea formată din două firme din Botoșani, SC Cornell’s Floors SRL și SC Comir SRL, și una din Alba Iulia, SC Aria Construct SRL.

„Este unul din proiectele prioritare pentru municipalitate în vederea fluidizării traficului din oraș”, a arătat primarul Ion Lungu.

Podul se va realiza într-o secțiune a râului Suceava aflată la 310 m aval de ecluza existentă și la 65 m aval de confluența râului Suceava cu râul Cetății. Amplasamentul este situat în intravilanul municipiului Suceava. Podul (inclusiv rampele de acces) va ocupa o suprafață de 2038 mp aflată în proprietate publică.

Lungimea totală a podului va fi de 104,4 metri, lățimea de 11,20 metri, din care partea carosabilă va fi de 7,80 metri, cele două trotuare vor fi de 1.50 metri fiecare, iar lisa parapetului va fi de 0,20 metri.

„Sperăm ca lucrările să înceapă în cât mai scurt timp. Durata de execuție a contractului este de 24 luni”, a mai spus Ion Lungu.

Valoarea investiției este de aproximativ 900.000 de euro.

(M.T.)