Flutur: CJ Suceava a modernizat în acest an circa 80 de kilometri de drumuri județene și începe proiecte mari pentru zece drumuri între care Frasin-Holda, Suceava-Dolhasca-Iași sau Câmpulung Moldovenesc-Rarău


Intră acum și în grupul de

CJ Suceava a modernizat în acest an circa 80 de kilometri de drumuri județene prin tratamente bituminoase și covoare asfaltice, a anunțat, miercuri, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a menționat că din 2019 încep lucrările pentru zece drumuri județene importante.

Președintele Gheorghe Flutur a menționat că au fost modernizate în acest an  21 de tronsoane de drumuri județene între care Zvoriștea, Vama-Vatra Moldoviței, Marginea, Volovăț, Fundu Moldovei-Breaza, Cornu Luncii-Mălini, Berchișeti, Moldovița, Todirești, Dolhești, Dorna Candrenilor sau Bogdănești.

În ceea ce privește Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), din cele opt contracte încheiate cu Ministerul Dezvoltării Regionale, pe cinci s-au încheiat contracte de execuție, iar alte două ar urma să fie semnate în ianuarie, a spus Flutur.

El a menționat că s-au semnat contracte pentru drumurile Boroaia, Panaci-Glodu, Vulturești-Hârtop, Văleni-Stânișoara, Mălini-Slatina, dar și că urmează să fie semnate pentru Rădăuți-Frătăuții Vechi și Coșna-Teșna.

El a spus că Guvernul trebuie să emită o HG privind patrimoniul din comuna Panaci pentru serpentina care face legătura cu județul Harghita la drumul Panaci-Bilbor.

Președintele Gheorghe Flutur a mai anunțat că joi Consiliul Județean Suceava va aproba indicatorii tehnico-economici pentru reabilitatea drumului Frasin-Ostra –Holda, care este cel mai avariat drum din județ.

„E un drum la care noi am făcut împrumut pentru că nu ni s-a aprobat un program guvernamental. Anul viitor sunt convins că vom face acest drum”, a spus Flutur.

El a mai declarat că și drumul Suceava-Dolhasca- Iași unde CJ Iași este lider de proiect ar urma să fie început după ce CJ Iași care a avut probleme cu un audit de trafic a deblocat situația.

„Anul viitor va fi scoasă la licitație și execuția modernizării drumului Câmpulung Moldovenesc-Rarău prin Izvorul Alb”, a mai anunțat Gheorghe Flutur. (T.B.)


Intră acum și în grupul de