Primarul Mihăiță Negură a semnat recepția finală pentru pârtia de schi din Masivul Rarău. Obiectivul va fi predat operatorului care va omologa și ulterior administra pârtia


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a declarat în exclusivitate pentru News Bucovina, că a semnat recepția finală pentru pârtia de schi din Masivul Rarău.

Procedurile de punere în funcțiune a instalației telegondolei au început în urmă cu o săptămână cu teste sub încărcătură maximă și cu verificările din partea Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat – ISCIR,

Comisia de recepție a cărui președinte este primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc și din care fac parte un inspector de stat în construcții, un inginer din partea constructorului și un inginer din partea beneficiarului a realizat miercuri recepția finală.

Mihăiță Negură a spus că în cursul zilei de joi va preda obiectivul firmei care a câștigat licitația de operare și care se va ocupa de omologarea pârtiei și de administrare.

Primarul Mihăiță Negură a menționat că după omologare va anunța data de la care pârtia de schi va putea fi folosită.

 

Investiția la primul tronson al pârtiei de schi din Rarău a costat 15 milioane de euro.

 

Lucrările la pârtia de schi din Câmpulung Moldovenesc ar fi trebuit finalizate la sfârşitul anului 2012, dar au fost sistate din lipsa finanţării, după ce s-a executat peste 80 la sută din proiect. Lucrările  au fost reluate în septembrie 2016.

Traseul pârtiei de schi se va desfăşura începând de la cota 1.564 metri pe o distanţă de 4.200 de metri, până la cota 765 de metri, pe două tronsoane continue, separate doar de gradul de dificultate şi de staţiile de telegondolă.

 

Lăţimea pârtiei variază între 27 de metri la cota de plecare şi ajunge până la 86 de metri în preajma staţiei intermediare a telegondolei.

 

Transportul pe cablu se va face cu sistem de telegondolă cu opt locuri şi se va desfăşura liniar între zona de plecare a pârtiei de schi şi zona de sosire din partea inferioară. Primul tronson al pârtiei are o lungime de 2,8 kilometri, iar cel de-al doilea tronson, are o lungime de 1,4 kilometri.(T.B.)


Intră acum și în grupul de