Primarul Ion Lungu anunță că va aloca fonduri de cofinanțare pentru reabilitarea a 10.000 de apartamente din municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că în 2019 va aloca fonduri de cofinanțare pentru reabilitarea unui număr de 10.000 de apartamente în municipiul Suceava, apreciind că locatarii și asociațiile de proprietari vor accesa proiectul finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale la care finanțarea locală este de 40 la sută, din care 30 la sută municipalitatea și 10 la sută asociațiile de proprietari.

Primarul a spus că din cele 106 asociații de proprietari eligibile, un număr de 59 au anunțat că nu doresc, iar 47 că sunt de acord, dar că din cele 47 doar 21 au semnat contractul de mandat.

„La propunerea asociațiilor de proprietari am decis să facem un grup de lucru, de inventariere a situațiilor din teren, cu oameni de specialitate din Primărie și din asociații de proprietari să mergem să vedem în ce fază sunt pentru că sunt multe probleme punctuale”, a menționat primarul.

El a spus că este un proiect la care ține pentru că va face ca apartamentele să mai fie viabile încă o generație întrucât sunt făcute și lucrări de consolidare.

Primarul a arătat că acum sunt îndeplinite condiții pentru reabilitarea unui număr de 3815 aparatamente, dar va include în buget bani pentru confinanțarea a 10.000 de apartamente.

El și-a exprimat încrederea că se vor alătura acestui proiect și alte asociații de proprietari.(T.B.)


Intră acum și în grupul de