Ion Lungu despre intrarea în vigoare a noului studiu de trafic: Vom lua o decizie după deschiderea șoselei de centură în vara acestui an și a noului pod peste râul Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferința săptămânală de presă, că în acest an a fost realizat studiul de trafic care a fost aprobat de Consiliul Local Suceava urmând să fie pus în aplicare ulterior.

El a spus că a discutat cu reprezentanții firmei care lucrează la șoseaua de centură a municipiului și că aceștia i-au dat asigurări că investiția va fi finalizată în vara acestui an.

Totodată, primarul a adăugat că tot pentru fluidizarea traficului rutier în municipiu va fi realizat noul pod peste râul Suceava, contractul fiind semnat miercuri.

Podul se va realiza într-o secțiune a râului Suceava aflată la 310 m aval de ecluza existentă și la 65 m aval de confluența râului Suceava cu râul Cetății. Amplasamentul este situat în intravilanul municipiului Suceava. Podul (inclusiv rampele de acces) va ocupa o suprafață de 2038 mp aflată în proprietate publică.

 

Lungimea totală a podului va fi de 104,4 metri, lățimea de 11,20 metri, din care partea carosabilă va fi de 7,80 metri, cele două trotuare vor fi de 1.50 metri fiecare, iar lisa parapetului va fi de 0,20 metri.

 

„Sperăm ca lucrările să înceapă în cât mai scurt timp. Durata de execuție a contractului este de 24 luni”, a mai spus Ion Lungu.

 

Potrivit lui Ion Lungu după ce aceste două investiții vor fi funcționale se va stabili și care este efectul lor în traficul din municipiu, dar și dacă se va impune punerea în aplicare a noului studiu de trafic.

Noul studiu de trafic prevede ca direcția de mers (pe trei benzi) să fie dinspre Stațiunea de Cercetări – Spital – Primărie – Tribunal – Parcul Central – Giratoriu parcare subterană – str. Petru Rareș (Piața Mare) – Autogară – Modern – Catedrală – Nordic – Lidl – OMV, închizându-se bucla.

Pe acest traseul mijloacele de transport în comun vor avea o bandă specială și vor circula în sens invers.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de