Beneficiari ai Serviciilor Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, participanţi la un eveniment prilejuit de Sărbătoarea Naşterii Domnului


Intră acum și în grupul de

Sărbătoarea”Nașterea Domnului” a fost vestită marți, la Centrul Cultural din Gura Humorului, de către  beneficiarii Serviciilor Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, precum și de personalul din cadrul acestui serviciu.

Directorul executiv al DGASPC Suceava, Georgeta Nadia Creţuleac, a precizat, miercuri, într-un comunicat de presă că acest eveniment, la care au participat beneficiarii și personalul care se ocupă de aceștia, reprezentanți ai DGASPC Suceava, numeroși invitați,  foşti angajați ai instituției, reprezentanți ai colaboratorilor din oraș  şi voluntari de la Colegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, a fost moderat de interpreta de muzică populară Manuela Pentiuc.

În program au fost incluse dansuri de societate tematice, dansul crăciunițelor, momente de magie,  colinde şi versuri dedicate Crăciunului,  sceneta de teatru „Naşterea Domnului” interpretată de elevi din cadrul Parohiei ”Sfanta Cuvioasă Parascheva” din Vama, care au fost îmbrăcați în costume speciale, coordonați de preotul paroh Țebrean Dragomir,  continuând cu tradiții şi obiceiuri din Bucovina.

Creţuleac a spus că toți copiii participanți, unii în vârstă de doar de 3-4 ani,  au pus în scenă momente care au stârnit emoțiile celor prezenți la serbare.

“În spatele acestei serbări ample și foarte frumoase a stat multă muncă. Săptămâni întregi, beneficiarii și educatorii lor au pregătit acest moment. De fapt, au pregătit nu doar serbarea propriu-zisă, ci și o expoziție cu decorațiuni de Crăciun în cadrul Atelierului de țesătorie şi împletituri,  produsele realizate de beneficiari fiind oferite tuturor invitaților la spectacol”, a subliniat Creţuleac.

Ea a mai spus că evenimentul s-a încheiat cu un spectacol susţinut Ansamblul “Ciprian Porumbescu” din Suceava, care a interpretat colinde şi cântece autentice cu solişti consacrați, urmate de suite de dansuri, cântece vechi interpretate instrumental de cei din orchestră.

Creţuleac a menţionat că Moş Crăciun a venit prin intermediul Fundaţiei “Te Aud România” în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, dar şi al familiei Bibolaru Alina din Moldovița, al voluntarilor din Grupul Local de Tineret(AGLT) din aceeaşi localitate,

Ea a mai precizat că Tipografia Terra Design din Gura Humorului a sprijinit instituţia cu printarea afişelor, invitațiilor şi diplomelor.

“Mulțumim coregrafilor: Andreea Andriescu, Dana Radu, voluntarilor Narcisa Beleca şi Cătălina Pintilescu, eleve la Colegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului şi Bianca Pintilescu, elevă la Școala nr 1 din Gura Humorului. Le mulțumim tuturor și vă dorim Sărbători binecuvântate!”, se menţionează în comunicat.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de