Ambulatoriul SJU Suceava va funcţiona normal pe 24 şi 31 decembrie. Pacienţii internaţi în spital vor beneficia de un meniu festiv în zilele de Crăciun şi în primele două zile ale anului 2019


Intră acum și în grupul de

Managerul SJU Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat, vineri, pentru NewsBucovina, că ambulatoriul unităţii va funcţiona normal în zilele de 24 şi 31 decembrie 2018.

El a spus că s-a luat această decizie, întrucât sunt multe zile libere în perioada Sărbătorilor de Iarnă, astfel ca pacienţii să poată beneficia de servicii spitaliceşti în cadrul ambulatoriului spitalului şi să se evite aglomerarea Unităţii de Primiri Urgenţe.

Rîmbu a precizat că activitatea în spital se va desfăşura normal în zilele de 27 şi 28 decembrie, iar în zilele de 25 şi 26 decembrie, precum şi pe 1 şi 2 ianuarie, zile declarate libere prin lege,  activitatea va fi în regim continuu în privinţa asigurării urgenţelor medicale, activitatea în gărzi va fi normală, inclusiv la UPU şi la Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală.

Managerul SJU Suceava a mai spus că în zilele de 25,26 şi 27 decembrie, precum şi pe 1 şi 2 ianuarie 2019, pacienţii internaţi în spital, care nu sunt la regim alimentar, vor beneficia de meniu festiv.

El a precizat că programul de vizitare în zilele de sărbătoare libere va fi similar cu cel din zilele de sâmbătă şi duminică.

Directorul executiv al DSP Suceava, medicul Liliana Grădinariu, a declarat pentru NewsBucovina că în perioada Sărbătorilor de Iarnă permanenţa va fi asigurată de la domiciliu de echipe formate din inspectori ai Serviciului Control în Sănătate Publică şi specialişti în activitatea de laborator, pentru a se interveni prompt în cazul în care vor fi semnalate situaţii care necesită prezenţa acestora.

Ea a mai spus că au fost trimise deja, încă de la începutul lunii decembrie, adrese către spitalele din judeţ în care se solicită asigurarea stocurilor de medicamente şi materiale sanitare pentru a se face faţă urgenţelor medicale.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de