Angiograful achiziţionat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii ar urma să fie intre în funcţiune la sfârşitul lunii ianuarie


Intră acum și în grupul de

Managerul SJU Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat, vineri, pentru NewsBucovina, că angiograful achiziţionat de spital cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii ar urma să intre în funcţiune la sfârşitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie, după obţinerea autorizării din partea CNCAN.

Rîmbu a spus că spaţiul destinat aparatului a fost amenajat, iar angiograful este deja instalat.

El a explicat că, iniţial, pentru achiziţia acestui aparat au fost alocate fonduri de la SJU Suceava şi de la Consiliul Judeţean Suceava, iar în urma demersurile efectuate, Ministerul Sănătăţii a asigurat finanţarea pentru achiziţia angiografului, valoarea investiţiei fiind de 1,9 milioane de lei.

 

Rîmbu a mai spus că prin dotarea spitalului cu acest angiograf în structura Secţiei de Cardiologie va funcţiona un Compartiment de Cardiologie Intervenţională propriu, iar până la punerea în funcţiune a aparatului se desfăşoară pregătirea personalului medical.

 

“Spaţiul este amenajat, aparatul este instalat, mai trebuie doar îndeplinite formalităţile privind avizarea din partea CNCAN şi punerea în funcţiune a angiografului. Sperăm că la sfârşitul lunii ianuarie, cel târziu la începutul lunii februarie să intre în funcţiune aparatul”, a precizat managerul SJU Suceava.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de