ANM: Precipitații mixte sau predominant sub formă de ploaie ce vor favoriza formarea poleiului


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de precipitații mixte pentru zona de munte și de ploaie pentru zonele joase de relief din partea de nord a țării până duminică seara.

Informarea este valabilă de sâmbătă dimineața până duminică la ora 18:00 și sunt vizate precipitații mixte, depuneri de polei și intensificări ale vântului la munte, îndeosebi la altitudini sub 1500 m și polei în zonele joase de relief din jumătatea de nord a țării

În intervalul menționat, la munte la altitudini îndeosebi sub 1500 m vor fi precipitații mixte în general moderate cantitativ ce vor favoriza depunerile de polei, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale în general de 50…55 km/h, arată ANM.

Meteorologii precizează că în zonele joase de relief din jumătatea de nord a țării, temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie ce vor favoriza formarea poleiului.

ANM notează că în cursul nopții de duminică spre luni (23/24 decembrie) și pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) vor fi precipitații în toate regiunile, mai însemnate cantitativ în zonele de munte unde vor predomina ninsorile. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de