Acasă Actualitate ANM: Precipitații mixte sau predominant sub formă de ploaie ce vor favoriza...

ANM: Precipitații mixte sau predominant sub formă de ploaie ce vor favoriza formarea poleiului


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de precipitații mixte pentru zona de munte și de ploaie pentru zonele joase de relief din partea de nord a țării până duminică seara.

Informarea este valabilă de sâmbătă dimineața până duminică la ora 18:00 și sunt vizate precipitații mixte, depuneri de polei și intensificări ale vântului la munte, îndeosebi la altitudini sub 1500 m și polei în zonele joase de relief din jumătatea de nord a țării

În intervalul menționat, la munte la altitudini îndeosebi sub 1500 m vor fi precipitații mixte în general moderate cantitativ ce vor favoriza depunerile de polei, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale în general de 50…55 km/h, arată ANM.



Meteorologii precizează că în zonele joase de relief din jumătatea de nord a țării, temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie ce vor favoriza formarea poleiului.

ANM notează că în cursul nopții de duminică spre luni (23/24 decembrie) și pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) vor fi precipitații în toate regiunile, mai însemnate cantitativ în zonele de munte unde vor predomina ninsorile. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version