Flutur, la Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă: Bucovina este capitala culturală a tradițiilor din România


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a apreciat, joi după amiaza, la Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă care s-a desfășurat în centrul municipiului Suceava că Bucovina, care păstrează autenticul, este capitala culturală a tradițiilor din România.

El a spus că la acest festival au fost peste 1400 de urători, dar și foarte mulți spectatori care au urmărit programele cetelor de urători.

„Atât de multă lume este astăzi, aici, la Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă, ceea ce arată că Bucovina este capitala culturală tradițională a României. Aici se păstrează autenticul. Aici se păstrează tradițiile. Vă felicit dragii mei!”, a spus Flutur.

El a mulțumit celor peste 1400 de reprezentanți veniți în costume naționale.

„Le mulțumesc că țin la tradiție. Asta este coloana vertebrală a neamului românesc”, a spus președintele Flutur.

El a menționat că pensiunile sunt pline pentru că oamenii au venit să petreacă sărbătorile de iarnă, aici, unde tradițiile sunt la ele acasă.

Peste zece mii de persoane au asistat, joi, la Suceava, la parada măștilor și urătorilor și la Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă. (T.B.)

Suceava festivalul datinilor

Gepostet von NewsBucovina.ro am Donnerstag, 27. Dezember 2018


Intră acum și în grupul de