Doi bărbați din Păltinoasa reținuți înainte de Revelion pentru că au bătut doi agenți de poliție și au amenințat pe altul. Cei doi urmează să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus, luni, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de doi inculpaţi pentru ultraj.

Astfel, cei doi sunt acuzați că duminică seara în jurul orelor 22.30, au agresat fizic doi agenţi de poliţie din cadrul Secţiei nr. 10 de Poliţie Rurală Gura Humorului,  aflaţi  în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cauzându-le leziuni pentru care vor necesita pentru vindecare un număr de 5-7 zile, respectiv 6-8 zile de îngrijiri medicale.

 Cei doi sunt acuzați și că în data de 29 august 2018, în jurul orei 16,45, au adresat ameninţări cu acte de violenţă unui agent principal de poliţie din cadrul Secţiei nr. 10 de Poliţie Rurală Gura Humorului, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu.

 

Față de cei doi inculpaţi  s-a dispus, luni după amiaza, măsura reținerii pentru 24 ore, aceştia fiind prezentaţi la  aceeaşi dată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului  cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

Reamintim că un echipaj format din doi polițiști a intervenit, duminică seara, la Păltinoasa, unde au găsit o persoană în stare de ebrietate, dar ulterior în zonă au venit mai mulți localnici, din aceeași etnie cu primul și au făcut scandal, unul dintre aceștia lovindu-l pe polițist cu o scândură în cap.

În această situație polițistul a tras șapte focuri de avertisment în plan vertical și unul spre agresor care a fost rănit superficial la un braț.

Șeful sindicatului polițiștilor, Iulian Surugiu, a declarat la România TV că o patrulă formată dintr-un șef de post și o colegă polițist „au fost atacați de niște indivizi de origine romă cu dosare penale”.

El a spus că polițistul are fractură de piramidă nazală, iar colega sa a fost lovită în cap.(N.B.)