Mai mulți șoferi băuți au fost implicați în accidente produse pe drumurile din județul Suceava. Unii au fugit de la locul accidentului, dar au fost depistați de polițiști


Intră acum și în grupul de

Mai mulți șoferi băuți au fost implicați în ultimele 24 de ore în accidente produse pe drumurile din județul Suceava.

 

Potrivit Poliției Județene Suceava, miercuri, la prânz, Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost sesizată de un bărbat de 30 de ani din comuna Șaru Dornei, despre faptul că, în timp ce era oprit cu autoturismul la intersecţia DC 82 Sărişoru Mare cu DC Uliţa Tărcanilor din comuna Şaru Dornei, pentru a acorda prioritate, a fost acroşat în partea din spate de un  autoturism al cărui conducător auto a părăsit locul accidentului.

În urma activităților operative întreprinse de polițiști, autoturismul implicat în accident a fost depistat pe raza localităţii Şârişoru Mare, conducătorul auto fiind un bărbat de 38 de ani, din comuna Şaru Dornei.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ pentru bărbatul de 30 de ani și de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 38 de ani, căruia, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz  s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”.

Tot miercuri după amiaza, sSecția a 11 Poliție Rurală Pojorâta a fost sesizată de un bărbat de 37 de ani, din municipiul București, despre faptul că, în timp ce se deplasa pe DN 17A, din comuna Sadova, a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar celălalt conducător auto pare sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii deplasați operativ la fața locului, l-au identificat și pe celălalt conducător auto implicat în tamponare, acesta fiind un localnic de 55 de ani.

               Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ pentru bărbatul de 37 de ani și de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 55 de ani, căruia, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”.

Miercuri seara, la ora 21.00, în timp ce acționa pe DJ 178F din comuna Gălănești, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, fiind oprit după aproximativ 2 km, pe raza comunei Frătăuții Vechi.

Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un bărbat de 45 de ani, din orașul Vicovu de Sus.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot miercuri, la ora 15.05, un echipaj din cadrul Poliției orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe un drum neclasificat din comuna Mănăstirea Humorului, autoturismul condus de un localnic de 26 de ani. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”, ce va fi soluționat procedural.

Joi dimineața la ora 02.10, Secția 5 Poliție Rurală Dărmănești a fost sesizată despre faptul că, pe DJ 209D, din comuna Todirești, a avut loc un accident soldat cu pagube materiale, respectiv un autoturism a intrat în gardul unui imobil, iar conducătorul auto a plecat de la fața locului, fiind depistat de polițiști la ieşirea din satul Costâna și identificat ca fiind un tânăr de 20 de ani din comuna Bălăceana.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au mai stabilit și faptul că, acesta nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”, ce va fi soluționat procedural.

Miercuri seara, în jurul orei 23.50, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Sucevei din orașul Liteni, un localnic de 20 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu stâlpii de beton ce delimitează acostamentul căii ferate.

În urma accidentului, tânărul a fost rănit ușor.

El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz  s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.(N.B.)


Intră acum și în grupul de