Peste 550 de sancțiuni aplicate de polițiștii suceveni în cadrul unor acțiuni pe raza județului

Poliţiştii suceveni au acţionat zilnic, în perioada 3 – 8 ianuarie a.c.,  pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, la nivelul judeţului s-a efectuat o misiune de asigurare a ordinii publice.

Astfel, s-a asigurat intervenția la 279 de  evenimente, 218 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112 şi au fost constatate 158 de infracțiuni.

De asemenea, polițiștii au acţionat zilnic cu 7 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi pentru creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice.

„Poliţiştii au reținut 42 de permise de conducere (4 pentru alcool, 6 pentru viteză excesivă și 35 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras 20 de certificate de înmatriculare”, a arătat sursa citată.

Poliția Suceava a menționat că acţiunile desfăşurate au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Totodată, în cadrul acțiunilor au fost aplicate 557 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (460) au fost aplicate la regimul rutier, 75 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar 22  pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 227.645 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 2.600 lei.

IPJ Suceava a mai arătat că au fost prinşi în flagrant 16  autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 5 persoane, și au fost depistate 2 persoane urmărite la nivel naţional.

„Având în vedere evenimentele preconizate şi situaţia operativă înregistrată în anii trecuţi, poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică”, a transmis Poliția Județeană Suceava.

(M.T.)