Fetița grav rănită în accidentul de pe trecerea de pietoni din fața Palatului de Justiție din Suceava, sprijinită cu 25.000 lei de Primărie


Intră acum și în grupul de

Consilierii locali suceveni au aprobat miercuri, într-o ședință de îndată, un proiect de hotărâre cu privire la acordarea unui ajutor de urgență fetiței Larisa Airinei, rănită grav în accidentul de pe trecerea de pietoni din fața Palatului de Justiție, de la mijlocul lunii noiembrie a anului trecut. În acel accident, mama fetiței, Irina Airinei, în vârstă de 40 de ani, și-a pierdut viața.

Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu, municipalitatea suceveană acordă  un ajutor de urgență în cuantum de 25.000 lei, în vederea acoperirii unor cheltuieli necesare ameliorării stării de sănătate a fetiței Larisa Airinei.

Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate de cei 22 de consilieri locali prezenți la ședință.

Potrivit Parchetului Judecătoriei Suceava, în cazul accidentului în urma căruia maiorul Irina Airinei a murit, iar fetița sa în vârstă de un an și jumătate, care se afla în cărucior, a fost grav rănită, șoferul mașinii, un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Mitocu Dragomirnei, circula cu o viteză total neadaptată, reușind să oprească autoturismul la o distanţă de peste 70 m faţă de trecerea pentru pietoni, cele două victime fiind proiectate în zona trotuarului din partea dreaptă, la distanţe de 20 până la 40 m faţă de marcajul pietonal.

În urma accidentului, femeia în vârstă de 40 ani a decedat la scurt timp la Spitalul Judeţean Suceava ca urmare a multiplelor leziuni suferite, fetița fiind în stare gravă. Ulterior, fetița a fost transferată la București pentru investigații și tratament de specialitate, iar pe 20 decembrie anul trecut a fost externată, înregistrându-se o evoluție lent favorabilă cu minime ameliorări neurologice.

Ajutorul de urgență dat de Primărie urmează să acopere o parte din tratamentul medicamentos, hrana specială, precum și alte costuri de întreținere. Banii vor fi virați în contul tatălui fetiței, Victor Maniliuc.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de