Ion Lungu: Cred că după ce vom achiziționa autobuzele electrice vom reuși să eradicăm pirateria de maxi-taxi din oraș


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, sustine prima conferinta de presa din acest an, la Primaria Suceava:

„Din seara aceasta se pot vota proiectele participative pentru bugetul acestui an. S-au depus pana acum proiecte pe toate cele 10 domenii.

Cei care au venit si au predat la Primarie strazile private au avut parte de interventii din partea Primariei. Pe ceilalti nu avem cum sa ii ajutam pentru ca nu ne lasa legea. Imi pare rau de proiectele care au fost depuse pentru strazi private dar nu avem voie sa intervenim.

Vrem sa cumparam biciclete destinate inchirierii, dar vrem sa fie electrice.

Anul acesta avem prinsa la modernizare Piata Mica din cartierul George Enescu si nu cred ca vom putea investi in alte zone pe aceeasi destinatie.

Din cele 43 de proiecte depuse, 29 au fost aprobate si vor intra la votare si primele 10 care vor fi votate de suceveni vor fi finantate.

Din pacate nu am nici un orizont pentru aprobarea bugetului pe acest an. Nici macar pe la jumatatea lunii februarie nu vad sa poata sa fie aprobat.

Nu am vazut la dezbatere nici un proiect la nivel national pentru bugetul pe acest an. Noi, la Primaria Suceava lucram. Plecam de la bugetul de anul trecut de 300 milioane de lei. Vrem sa vedem daca vom primi de la Bucuresti niste bani.

Vreau ca anul acesta sa alimentam cu gaz metan primele strazi din cartierul Burdujeni Sat.

Vreau sa demaram si lucrarile la Strand anul acesta si sa introducem incalzire centralizata pentru Bazarul Sucevei.

Patinoarul din Suceava urmeaza sa il acoperim cu bani de la Primarie si vom merge la Bucuresti doar sa incercam sa facem Sala Polivalenta.

Cred ca dupa ce vom achizitiona autobuzele electrice vom reusi sa eradicam pirateria de maxi-taxi din oras. Eu imi doresc lucrul acesta. Avem insa nevoie de activele de la TASA, care acum sunt in curte la TPL.

Un pariu important ar trebui sa fie ruta ocolitoare a Sucevei care ar trebui sa fie gata in luna iunie a acestui an.

Asociatia ”Moldova se dezvolta” speram sa o infiintam cat mai repede. Avem foarte multe solicitari din partea oraselor din Moldova sa se alature asociatiei.

S-a terminat expertiza la pasajul de pe Calea Unirii. O prima concluzie e starea tehnica nesatisfacatoare. Sunt infiltratii de apa si pereti deteriorati. Lucrul cel mai important e ca alimentarea cu apa a Burdujeniului trece prin acest pasaj subteran. Nu cred ca va fi functional acest pasaj. Nu poate fi redat circulatiei decat cu conditia mutarii magistralei de apa rece.

Eu ca primar nu am dat autorizatie pentru a se astupa una dintre intrarile in pasaj. Nabar nu am cine a dat si cand s-a facut.

Sera noastra proprie e una dintre prioritatile noastre. A fost licitatia si e in faza de evaluare. Sper sa fie eligibila si sa semnam contractul si sa incepem lucrarile.

Invit sucevenii care au posibilitatea sa o faca sa isi plateasca impozitele si taxele pentru a putea si noi la randul nostru sa facem lucrarile care sunt necesare. Se poate face si online. Datoriile pe care le avem acum sunt de 16 milioane de lei. Cea mai mare datorie este de 5 milioane de lei la Diasil. Cred ca la 31 martie un T 0 cand nu vom avea datorii.”


Intră acum și în grupul de