Sucevenii care au închiriat un avion pentru a protesta la Bruxelles față de modificările la Pachetul de Mobilitate 1 au avut succes. Două din cele trei propuneri preconizate au fost respinse de Comisia de Transport a Parlamentului European


Intră acum și în grupul de

UPDATE

Comisia de Transport și Turism a Parlamentului European a respins două din cele trei propuneri privind modificările Pachetului de Mobilitate 1, respectiv cea privind dormitul în cabină și cea privind detașarea și a admis propunerea privind cabotajul.

Unul dintre sucevenii participanți la protest, Ștefan Cucoradă, a spus că este mulțumit de rerzultatul obținut în urma votului din comisie, mai ales că cele două propuneri care au fost respinse erau cele care afectau cel mai mult transportatorii români.

El a subliniat efortul făcut de europarlamentarul român Maria Grapini care a discutat cu eurodeputați din mai multe țări pentru respingerea propunerilor respective astfel încât transportatorii români să nu fie discriminați pe piața comunitară.

…………………………………………..

Circa 150 de suceveni, membri ai Asociației Transportatorilor de Mărfuri Bucovina – ATM Bucovina, sunt prezenți joi, la Bruxelles, pentru a protesta față de Pachetul de Mobilitate 1, care este în dezbaterea Parlamentului European.

Protestul este organizat de transportatori din Bulgaria, Polonia și România și participă circa 300 de reprezentanți.

Cel mai mare număr de protestatari provine din Suceava, fiind vorba de 150 de suceveni care au închiriat o aeronavă Air Bucharest, pentru a ajunge la Bruxelles la acest miting.

Înaintea discuțiilor din comisia de specialitate din Parlamentul European, europarlamentari români au discutat cu protestatarii și le-au spus că vor face tot posibilul ca proiectul să nu fie adoptat în forma actuală.

Unul dintre participanții la protest, Ștefan Cucoradă, a arătat că cei mai mulți protestatari vin din Suceava pentru că ei sunt uniți.

„Noi vorbim de unitatea din Bucovina și de aceea suntem constituiți într-o asociație – ATM Bucovina”, a spus Ștefan Cucoradă.

Transportatorii sunt îngrijoraţi că măsurile Pachetului Mobilitate 1 vor conduce la reducerea semnificativă a transporturilor rutiere internaţionale operate de transportatorii români în UE cu consecinţe negative asupra economiei României, în condiţiile în care transportul rutier de mărfuri este principalul contributor la exportul de servicii al României, conform datelor BNR.

”Solicităm Eurodeputaţilor români, membri în TRAN, să respingă ferm amendamentele restrictive de compromis propuse de raportorii TRAN pentru dosarele cheie ale Pachetului Mobilitate”, arrată reprezentanţii UNTRR.

În cursul zilei urmează să fie exprimat votul în comisia de specialitate.

Vom reveni cu detalii.

 


Intră acum și în grupul de