Jandarmeria Suceava: 30 de cazuri de deţinere şi consum de droguri de risc şi mare risc și 45 de infracțiuni de contrabandă depistate în 2018


Intră acum și în grupul de

Jandarmii suceveni au depistat în cursul anului 2018 un număr de 30 de infracțiuni de deținere și consum de droguri de risc și mare risc, dar și 45 de infracțiuni de contrabandă.

Potrivit bilanțului IJJ Suceava, în anul 2018 au fost constatate 264 de infracţiuni, fiind depistați  279 de autori, din care 12 minori.

Din totalul infracțiunilor constatate independent de către efectivele de jandarmi, se evidențiază un număr de 30 de infracţiuni vizând deţinerea şi consumul de droguri de risc şi mare risc și 45 de infracțiuni de contrabandă, se arată în document.

IJJ Suceava precizează că activitatea de constatare a contravenţiilor a înregistrat o uşoară creștere faţă de anul precedent, de aproximativ 5%, fiind constatate un număr de 3.947 contravenţii, în valoare totală de 711.350 lei.

Totodată, se arată că au fost introduse în camera de corpuri delicte 645 de bunuri, în valoare de 7.740 lei, care au fost predate pentru valorificare către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava, iar de asemenea, în cadrul misiunilor de patrulare executate atât independent cât şi în sprijinul instituţiilor specializate, au fost confiscate 170.520 de ţigarete.

În cursul anului 2018 au fost executate 658 de acţiuni de intervenţie în sprijinul persoanelor care au solicitat ajutor prin Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă  ,,112’’, care au vizat atât ordinea şi liniştea publică cât și situații de căutare sau salvare-evacuare, de fiecare dată timpul de ajungere la locul evenimentului şi măsurile întreprinse având ca rezultat rezolvarea situaţiilor în parametri optimi şi nefiind înregistrate evenimente negative sau obiecţiuni privind operativitatea intervenţiei şi modul de acţiune al jandarmilor.

Jandarmii suceveni au asigurat în 2018 măsurile de ordine publică la 1453 de manifestări, respectiv 14 manifestări de protest, 249 manifestări cultural – artistice, religioase sau cu caracter promoţional, 194 manifestări sportive, 12 vizite oficiale, 109 misiuni de asigurare a ordinii publice în zona centrelor de evaluare și de protecție a transportului lucrărilor de examen, misiuni prilejuite de activitățile organizate atât premergător cât şi în timpul Referendumului pentru redefinirea familiei.

Inspectorul şef al I.J.J. Suceava, locotenent colonel Marian-Mihai Lungu, a prezentat, joi, la Palatul Administrativ activităţile organizate, misiunile executate şi rezultatele obţinute în anul precedent, precum şi aspecte privind neajunsurile şi problemele cu care s-a confruntat inspectoratul.

La evaluarea activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava în anul 2018, eveniment la care au participat Mirela-Elena Adomnicăi – prefect al județului Suceava, Viorel Seredenciuc – vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, colonel Gheorghe-Sebastian Cucoș – prim adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române și reprezentanţi ai instituţiilor din judeţ cu care inspectoratul colaborează și cadre ale unităţii. (N.B.)


Intră acum și în grupul de