Spitalul Județean Suceava a anunțat restricționarea totală a accesului vizitatorilor în secțiile ATI, Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie și Boli Infecțioase. Se va permite accesul timp de o oră în celelalte secții

Ca urmare a situației epidemiologice actuale, Spitalul Județean de Urgență Suceava a impus restricționarea accesului vizitatorilor în această unitate spitalicească.

Potrivit unui comunicat al SJU Suceava, accesul vizitatorilor în secțiile ATI, Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie și Boli Infecțioase este restricționat total.

În celelalte secții accesul vizitatorilor va fi permis o oră pe zi, între orele 15:00-16:00, în fiecare zi a săptămânii.

Totodată, zilnic va fi efectuat triaj epidemiologic în toate secțiile spitalului care va fi consemnat în registrul de triaj epidemiologic.

Mai mult, personalul medical va respecta precauțiunile standard în asfel de situații, respectiv folosirea echipamentului de protecție, mască și mănuși, dar și precauțiunile de contact cu accent pe igiena mâinilor prin fricțiune, se arată în comunicat.

DSP Suceava a anunțat, vineri, confirmarea primului caz de gripă din acest sezon la un pacient din zona Gura Humorului.

Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava a trimis recomandări specifice spitalelor încă de la începutul lunii, ca urmare a informării primite de la Centrul Regional de Sănătate Publică Iași referitoare la detecția pe teritoriul Moldovei a virusurilor  gripale:

  • Restricționarea / interzicerea (după caz) a accesului vizitatorilor în sectoarele cu risc;
  • Interzicerea accesului vizitatorilor ce prezintă simptomatologie respiratorie;
  • Efectuarea zilnic, la intrarea in serviciu, a triajului epidemiologic al personalului în fiecare secție / compartiment;
  • Efectuarea triajului epidemiologic al pacienților la internare pentru evitarea constituirii unor situații de risc epidemiologic;
  • Scoaterea temporară din sectorul de activitate a angajaților depistați cu simptomatologie respiratorie;
  • Asigurarea în fiecare secție / compartiment a echipamentului de protecție în cantități suficiente, cu uitilizarea corectă a acestuia, conform protocoalelor existente;
  • Vaccinarea personalului nevaccinat;
  • Pentru cazurile suspecte / confirmate de gripă ce nu pot fi transferate în secția de boli infecțioase se vor institui măsurile specifice de izolare, conform Ghidului de izolare al unității sanitare. (L.B.)